La campanya del Gran Recapte organitzada pel Banc dels Aliments el passat cap de setmana ha superat totes les previsions a les comarques gironines ja que es van recollir més de 350 tones de menjar, quan les previsions eren arribar a les 200 tones. Aquestes xifres són provisionals ja que l'organització no ha acabat el recompte de menjar que encara rep d'empreses, institucions i particulars -algunes fetes a través d'Internet- que s'han afegit a aquesta campanya per recollir aliments per als més necessitats. Des del Banc dels Aliments de Girona han fet un balanç molt positiu del resultat aconseguit ja que ha demostrat "la gran solidaritat dels ciutadans en moments difícils com els actuals".

L'organització del Gran recpate preveia recollir unes 200 tones d'aliments a Girona però, hores d'ara, ja en tenen recomptades més de 350. A més, encara estan pendents de fer el recompte del menjar que ha d'arribar via donacions d'empreses, institucions o particulars que han fet compres a través de la pàgina web del Banc.

Des del Banc dels Aliments, han valorat que un dels elements que ha ajudat a recollir més menjar ha estat que aquest any el Gran Recapte ha comptat amb el suport de molts més establiments entre petites botigues, supermercats i mercats repartits en més de 80 poblacions gironines. A això, la Fundació Banc dels Alimenta també hi afegeix la major implicació d'entitats, empreses i institucions.

Una part dels aliments recollits ja està en mans de les entitats encarregades de repartir-lo, mentre que la resta s'està classificant en el magatzem del Banc dels Aliments a Girona per acabar de gestionar el seu repartiment. Aquest any s'està ajudat a 129 entitats benèfiques que arriben a més de 41.500 persones necessitades.