L'Ajuntament de Vidreres va portar al ple el nou pressupost, que s'eleva per a l'any vinent fins als 7,3 milions d'euros, i cau en uns 600.000 euros respecte al compte del 2012. L'alcalde Jordi Camps (CiU) destaca que la rebaixa es deu al fet que el pressupost s'ha elaborat "ajustant la despesa a allò que realment es necessita per fer funcionar el municipi" i afegeix que és un pressupost "de batalla, continuista i que s'ha treballat a fons".

I és que de fet, "treballar-lo" és que el què ha pretès l'equip de govern de CiU i VST-ERC i per aquest motiu -a més del fet que s'havia de fer tot just després de les eleccions- va decidir ajornar el ple una setmana i fer-lo dimarts i així poder pactar amb l'oposició noves incorporacions o canvis en els comptes. El ple de dimarts previst però, finalment tampoc es va celebrar. En aquesta ocasió per un error en l'enviament de la convocatòria dels regidors va obligar a ajornar-lo de nou, ara un dia.

Vidreres va aprovar un pressupost que compta amb menys inversió que l'anterior i és que només preveu 300.000 euros el capítol dedicat a la inversió i es destinarà principalment a tasques de manteniment i obres bàsiques. L'alcalde remarca que si bé la inversió ha caigut això es deu a banda de la situació de crisi també al fet que l'Ajuntament compta amb un romanent de tresoreria que arriba als 1,8 milions d'euros.

Uns diners que si bé són d'aquest any 2012, s'aplicaran en la realització d'obres futures i inversions previstes com són per exemple l'adequació de l'escorxador, la construcció d'una passera, arranjar la zona del pavelló, així com una coberta, entre d'altres. L'alcalde destaca aquesta possibilitat que té l'Ajuntament i que es deu a què s'ha estalviat.

Millores a l'edifici consistorial

El ple de Vidreres també va aprovar declarar Bé cultural d'interès local l'edifici consistorial, que en l'actualitat es troba buit i només s'utilitza la sala de plens per a la celebració de les sessions. Aquesta figura de protecció permetrà, segons diu el batlle de Vidreres, que l'ajuntament pugui demanar l'1% Cultural al Ministeri de Foment de cara a futures remodelacions. I és que segons Camps és necessària un assentament de la façana així com també arranjar d'altres aspectes exterior de l'edifici.

De fet en el ple d'ahir també es va fer una modificació de crèdit que entre d'altres permetrà arreglar la sala d'actes així com la creació del nou jutjat de pau en l'antiga biblioteca, que es troba adjacent a la sala. Uns diners, que segons el tinent d'alcalde Eduard Adrobau (VST-ERC), uns 123.000 euros es podran destinar a fer aquesta obra després que l'obra prevista a l'escorxador s'hagi adjudicat per menys del preu previst i s'hagi generat aquest estalvi i permeti fer una nova obra.