El projecte per fer la nova escola de Sa Forcanera de Blanes ja està redactat i el departament d'Ensenyament té previst poder iniciar les obres la primavera del 2013. Així ho va anunciar la regidora de CiU de Blanes, Pilar Planella, en el darrer ple municipal. A més, va explicar que la intenció de la Generalitat de Catalunya és que el nou centre pugui entrar en funcionament per al curs de 2014-2015. El projecte és ja una vella reivindicació de pares, alumnes i professors del centre. I està previst que es construiexi en el Pla Parcial Costa Brava.

Sa Forcanera és un centre escolar d'Infantil i Primària de Blanes que funciona en mòduls -els mal anomenats "barracons"- des de fa anys a la plaça 11 de Setembre. De fet, és una de les escoles que porten més temps en aquesta situació. La comunitat educativa: pares, alumnes i professors ha reclamat en moltes ocasions el nou edifici amb nombroses propostes i actes reivindicatius. Sembla que la seva situació comença a veure la llum.

La regidora de CiU, Pilar Planella, va anunciar els terminis amb què treballa el Departament d'Ensenyament per tirar endavant aquesta vella reivindicació. Planella va anunciar que les obres es podrien iniciar aquest any vinent. "El projecte ja està redactat i es confia que la primavera de 2013 es començarà a construir. I es podrà posar en funcionament pel curs 2014-2015", va afirmar la regidora.

Planella va afegir, però, que s'ha produït algun canvi, perquè actualment hi ha menys alumnes que en les previsions inicials. "S'ha produït una baixa de l'alumnat i després d'estudiar les necessitats, s'ha modificat una mica el projecte. De les tres línies inicials que havia de tenir se'n construirant dues, però deixant la possibilitat d'ampliació per si en un moment deteminat fos necessari", va destacar la regidora blanenca.

Per la seva part, l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va confirmar que la llicència d'obres ja s'ha concedit i que no hi haurà problemes en un futur per ampliar el centre a tres línies, si ho requereix la demanda. "Quan es va fer el projecte, els redactors ja van tenir en compte que el projecte era de tal manera que si calia transformar-ho en dos línies era relativament fàcil reduir-ho", va comentar Marigó. El grup d'ICV-EUiA va mostrar la seva preocupació perquè les retallades del 2013 no afectin de nou les obres d'aquest centre i quedin aturades.

En el darrer Ple, l'ajuntament va recuperar dos petits espais del Pla Parcial Costa Brava que no ?s'utilitzaran per fer el centre escolar.