El govern de Lloret de Mar -format per CiU i ERC- ha presentat una proposta de pressupostos per a 2013 gairebé calcada a la que es va aprovar l'any passat. La proposta puja a 59,1 milions d'euros i preveu 7 milions en inversions, que és ?gairebé el mateix que l'any passat, que va ser de 59,2 milions en total amb 8,8 en inversions. Veient aquesta proposta el PSC va enviar ahir un comunicat on expressa que veu difícil l'acord amb el govern que està en minoria si no hi ha un canvi en els propers dies. El dels socialistes és el grup que està millor posicionat, per tant, si no es tanca un acord podria fer perillar l'aprovació dels comptes.

La proposta del Govern preveu 7 milions en inversions, on 2,8 milions són per la planta de triatge -subvencionada per la Generalitat-, 1,2 milions són per acabar la piscina municipal -que està gairebé enllestida- i la resta són partides més reduïdes per millores de vies públiques i reformes d'equipaments com escoles. També hi ha una partida per canvi de pilones automàtiques de 88.000 euros o canvi de lets en aparcaments.

Segons van confirmar fonts del PSC, en la proposta del Govern no hi ha cap partida destinada a la futura caserna de la policia local. De fet, aquesta és una de les reclamacions dels socialistes que volen que s'aturi el projecte actual i se'n faci un altre de més econòmic com els que s'han realitzat en d'altres municipis gironins, que "han costat la meitat". Tot i això destaquen que aposten per fer una caserna nova, "però prioritzen la funcionalitat al disseny".

El PSC va titllar la proposta del govern de "continuista i fora de la realitat". El portaveu Joan Bernat va destacar que "Lloret necessita una política per a les persones, que s'allunyi de les obres faraòniques mal planificades per CiU i se centri en polítiques socials que destinin els esforços dels ciutadans en una millor qualitat de vida". En aquest sentit, des del PSC creuen que "s'ha de prioritzar i aturar aquells equipaments plantejats que Lloret no es pot permetre i dedicar la inversió en equipaments de futur reals". I aposten per prioritzar el projecte de remodelació de l'avinguda Just Marlès i el Passeig Marítim. Bernat va manifestar que l'estat de Just Marlès "és lamentable i no correspon a les projeccions turístiques que es pretenen fer".

A més, Bernat va denunciar que del pressupost proposat, on s'augmenten quasi 2 milions d'euros per impostos, no es fa cap inversió al municipi, "tret de la planta de triatge que paga la Generalitat". I critica que els diners "es dediquen principalment al manteniment de les grans infraestructures, sobredimensionades". I com a exemple, diu que "la casa de la cultura gasta de llum més que tots els CEIP de Lloret junts". I critica que Codina "hagi fet tanta gala de la bona sintonia amb la Generalitat i a l'hora de la veritat hagi estat incapaç d'aconseguir subvencions per inversions, ni serveis".

Bernat també proposa una rebaixa dels sous dels regidors i de les aportacions als partits d'un 10%. A més, vol que l'empresa que faci la gestió de la futura piscina avanci els 1,5 milions que falten per acabar-la, "fins i tot podent amortitzar la inversió amb un eximent del cànon els primers anys".

La regidora del PSC, Anna Pascual, va admetre que ara és difícil l'acord si no hi ha un canvi. "No diem que no, però està complicat", va dir. "El que reclamem més és un canvi d'actitud", va afegir.