L'Ajuntament de Roses ha aprovat un pressupost de 36,8 milions d'euros, un 1,24% més respecte al 2012. Destaca un increment a la partida de promoció econòmica d'un 22%, tot i que no és de les més altes i se situa en 741.300 euros. La major despesa es continua situant en l'àrea d'urbanisme amb 13,3 milions. El pressupost d'inversions puja un 4,5% respecte a l'any passat, situant-se en 2,9 milions. La construcció d'un sortidor, un raig d'aigua de 50 metres a la badia, i l'adequació del Castell de la Trinitat per obrir-lo al públic són projectes nous. L'oposició, tant el PSC com Gent del Poble-AM, van votar en contra perquè consideren que no hi ha un projecte clar de futur i els pressupostos i diuen que són pràcticament iguals als d'altres anys.

El regidor d'Hisenda, Manel Escobar (PP), va considerar que es tracta d'un pressupost "rigorós per a la reactivació econòmica en les competències que té l'Ajuntament". Va admetre que és "continuïsta" però va recordar que "el 80-85% està compromès d'un any a un altre i el marge és molt poc". Amb aquest marge i tenint en compte que hi ha 2,5 milions menys que en ingressos, "continuem donant serveis". Segons el govern (CiU-PP), s'ha fet una aposta per reactivar l'economia.

En promoció econòmica i turisme, les àrees on puja més, es manté una campanya de promoció turística internacional; es crea una partida per a la realització de Congressos de Turisme (32.000 euros); una per a la promoció de Santa Margarida (5000 euros); per a la promoció de les Badies més Belles del Món; 60.000 per a esdeveniments nàutics; 24.000 per a la Confraria de Pescadors per impulsar visites turístiques i altres iniciatives; i 96.000 d'ajuts a entitats per dinamitzar l'economica. També es destinen fons a la Fira de la Rosa (50.000 euros) i cursos (29.600 euros).

Una altra de les partides amb increments és Benestar Social amb un 6%. Entre les novetats, una partida de 20.000 euros per a la prestació d'urgència social en matèria d'habitatge i mediació. En Festes i Carnavals també s'ha incrementat les partides destinades a associacions situant-se en 31.000 euros. Segons l'alcalde, Carles Pàramo, són dels municipis que més diners destinen a les entitats.

En conjunt creuen que "la solvència econòmica de l'Ajuntament" permet "destinar mitjans a la reactivació econòmica i turística del municipi", i "sense necessitat d'eliminar ni aplicar reajustaments en els serveis públics".

L'oposició discrepa de les prioritats del govern. Per la portaveu del PSC, Magda Casamitjana, "és un pressupost correcte i han fet una gran feina de contenció, però no hi podem estar d'acord sobretot per la visió de cap on hem d'anar". Per Casamitjana, és un pressupost on es veuen els projectes dels anteriors governs, "excepte el desmantellament de l'àrea de Cultura" però "no veiem cap on anem, quin són els projectes polítics d'immediat i llarg recorregut". "Un sortidor artificial -el brollador- és l'estratègia turísitca?" va dir Casamitjana que va detallar diverses partides amb les que no hi estaven d'acord.

El regidor de GdP-AM, Francesc Giner, va coincidir en el fet que es continua "sense un projecte de futur i seguim copiant i enganxant d'altres anys". No creu que es faci una aposta per la reactivació econòmica ni actuacions per generar llocs de treball. Giner critica, com també Casamitjana, els quatre càrrecs de confiança. D'altra banda, va reclamar participació ciutadana. El govern va recordar la difícil situació actual. L'alcalde va manifestar que "aquest és el full de ruta, manteniment sense retallades".