La Comissió d'Urbanisme de Girona ha donat el sí a la protecció del sòl de la urbanització de Santa Ceclina de Vidreres, després d'aprovar-ne la seva desclassificació. En concret, es tracta d'unes 15 hectàrees que passen de poder ser edificables -sòl urbanitzable- a no ser-ho. Un fet que evitarà per tant que es puguin construir més cases en aquesta àrea de Vidreres, que llinda amb el terme municipal de Caldes de Malavella.

Es tracta d'una àrea residencial que va néixer als anys 70 i en què els habitatges que s'hi han arribat a construir ja van néixer amb una situació irregular, perquè a les cases que hi ha construïdes no compten amb els serveis bàsics com són aigua, llum, entre d'altres. A més es dóna el cas que Santa Ceclina es troba a tocar la zona de l'espai protegit del PEIN Massís de Cadiretes-l'Ardenya i està molt allunyat del nucli urbà, temes que van ser determinants a l'hora de decidir per part de l'Ajuntament l'aposta per a la seva desclassificació.

Amb la desclassificació, les catorze construccions actuals -cases i barraques- es troben, segons la modificació del Pla General relativa en aquest sector de Santa Ceclina i que es va aprovar el març per part de l'ajuntament es considera que "les edificacions de major presència tenen difícil d'obtenir una cèdula d'habitabilitat atesa l'existència dels servis bàsics necessaris". I per tant, es posa en dubte que mai hagin comptat amb llicència de construcció.

A més, una de les raons per les quals l'ajuntament va demanar el sí a la desclassifiació és que el Pla parcial de les comarques gironines demanava que s'extingeixi o redueixi el sòl no urbanitzable a la zona. La modificació del Pla General es va aprovar el març amb els vots a favor de l'equip de govern (CIU i VST-ERC) i el grup municipal del PSC i l'abstenció de la formació del PP.

Sense amenaça de creixement

I ara el desembre, la Comissió d'Urbanisme de Girona hi ha donat el vistiplau perquè tal i com va expressar el director General d'Urbanisme a Girona, Agustí Serra després de la reunió amb la comissió es tracta d'una modificació del Pla General "correcta".

Amb aquesta canvi del planejament per tant s'evita el creixement d'aquesta àrea que no ha tingut consolidació urbanística malgrat néixer els anys 70. Val a dir que segons es justifica des de l'informe de la modificació del Pla General, si s'hagués produït seria una àrea amenaçada, ja que compta amb un alt interès paisatgístic de l'entorn i en un bon lloc per haver patit el creixement d'urbanitzacions extensives, com s'ha produït en altres àrea residencials. Així doncs amb la desclassifació aquesta zona quedarà protegida i les més de 15 hectàrees es converteixen en sòl no urbanitzable i en el concepte de zona de protecció forestal, per la seva posició estratègica a tocar de la zona protegida del Massís de Cadiretes i l'Ardenya.