Creu Roja de Figueres fa una crida a la participació per poder assumir la campanya de Reis d'enguany. I és que malgrat que compten amb nombrosos joguets de ?l'any passat, han experimentat una disminució en el nombre de persones que els en porten i també amb algunes franges d'edat per a les quals no en tenen suficients. El coordinador de l'ens, Rafael Brosa, assegura que la màgica nit del dia 5 de gener s'atendran unes 250 famílies, fet que suposa uns 400 nens i nenes de la ciutat i dels municipis del voltant. Es tracta d'una xifra similar a l'anterior, però superior a la que es va registrar el 2011, en què es van atendre unes 150 famílies.

"Nosaltres acostumem a empaquetar joguines de l'any anterior però sempre n'arriben de noves. Aquest any, però, el que ens estem trobant és que tot i que la gent porta algunes coses, no és com altres anys. Abans segurament la gent no reciclava i canviava cada any i ara sembla que aprofiten més els jocs", explica. És per aquest motiu que esperen que en les dues setmanes que queden fins a arribar a Reis la gent ofereixi la seva solidaritat i els ajudi a poder fer front a la campanya d'enguany. "Si haguéssim de començar la campanya ara, estaríem encallats", afegeix. De fet, el passat 21 de desembre van dur a terme una recollida al carrer però encara falta per poder arribar a tots els infants durant la diada. Especialment, en el cas dels que es troben al voltant de deu anys. "En aquestes etapes és habitual regalar-los objectes més electrònics però gairebé no hi tenim accés", insisteix.

Postres per a tothom

Brosa no només crida a la solidaritat per a les joguines. També ho fa per poder fer front a la iniciativa "Nadal Dolç", que van iniciar fa tres anys. Fins ara ho feien per Nadal, però enguany han decidit impulsar-ho per a la nit de Reis. Consisteix en lluirar a les famílies a les quals porten regals també productes d'alimentació típics d'aquestes dates com poden ser els dolços. El coordinador de l'ens diu que de moment ja tenen uns cinc carrets de la compra però que necessiten més implicació. El fet que s'hagi ajuntat amb la campanya del Gran Recapte, afegeix, els dificulta la situació. I és que "es tracta que tothom pugui menjar les postres nadalenques més enllà dels productes bàsics que els donen al banc d'aliments". D'altra banda, Brosa també anima a fer voluntariat per repartir regals. "Si tingués?sim més cotxes, ens aniria molt bé", insisteix.