El Cluc Hotel de Begur i el Mas Falet 1682 de Sant Antoni de Calonge són dos dels tres nous establiments que figuren en el catàleg de Petits Grans Hotels de Catalunya de 2013. La marca turística catalana, que agrupa 39 hotels de petites dimensions (amb menys de 15 habitacions), ha editat la seva llista per l'any que està a punt de començar, on hi figuren tres noves incorporacions, dues d'elles a la província de Girona. A part dels establiments de Begur i Sant Antoni de Calonge també entra per primera vegada al catàleg el Molí de la Torre, de Bigues i Riells.

Actualment, Girona és la demarcació catalana amb més establiments agrupats dins els Petits Grans Hotels de Catalunya. Només a la Costa Brava ja n'hi ha 20, mentre que als Pirineus -inclòs Lleida- n'hi ha 9. En altres zones turístiques com la Costa Daurada hi ha cinc hotels, tres a la Catalunya Central i dos a les Terres de l'Ebre.

El nou catàleg compta amb 120 pàgines amb informació dels 39 establiments socis, entre els quals a part de destacar-ne una descripció dels serveis, els preus i atractius turístics propers també es valora la qualitat culinària dels hotels inclosos en la llista. Un exem?ple d'aquesta aposta per la bona cuina es troba en el restaurant de l'hotel Ca l'Arpa de Banyoles, amb una estrella Michelin.

Restauració d'edificis antics

L'agrupació Petits Grans Hotels de Catalunya va fundar-se el 2008 i incorpora a partir del proper any al Cluc Hotel Begur, un establiment ubicat en una antiga casa indiana del segle XIX que ha estat restaurada respectant l'arquitectura original. L'hotel disposa de 12 habitacions. Per la seva banda, el Mas Falet 1682, de Sant Antoni de Calonge, també entra en aquesta llista. En aquest cas els dormitoris es troben en una masia tradicional catalana del segle XVII i disposa de deu habitacions dobles i una suite. També compta amb jardins, terrassa amb piscina exterior i vistes a la badia de Palamós. El seu restaurant està especialitat en cuina mediterrània.

Altres hotels gironins que figuren dins el catàleg són Cal Tet de l'Estartit, Masia La Palma d'Espinavessa, Can Cruells de Planoles, Els Caçadors de Ribes de Freser, Es Furio de Tamariu, La Sala de Camós, Mas Ros de Cassà de la Selva, Classic de Begur i Miramar de Llançà.