Un centenar de nens acompanyats dels seus pares o familiars van participar als Tallers de Fanalets de Blanes, que es van fer durant dos dies amb l'objectiu que no es perdi aquesta tradició nadalenca. L'àrea de Cultura i Festes de l'Ajuntament, comptant amb la col·laboració de l'entitat Rialles, va organitzar el passat cap de setmana els Tallers de Fanalets. L'objectiu ha estat seguir arrelant encara més les tradicions nadalenques entre els nens, en aquest cas que cada nen es faci el seu propi fanalet per anar a rebre els Tres Reis a la cavalcada de dissabte.

Els tallers es van dividir en tres torns per facilitar als participants l'assistència i es van acollir a la sala d'assaig del Teatre de Blanes. D'aquesta manera, el primer torn es va fer dissabte al matí, el segon a la tarda i el tercer diumenge al matí. Enguany aquesta ha estat la principal novetat, ja que al 2011 l'activitat lúdica i tradicional es va fer en un sol torn, la tarda d'un dia. En total, als tallers d'aquest 2012, han participat un centenar de nens i nenes d'edats compreses entre els 4 i els 8 anys. En tractar-se d'un taller familiar, la col·laboració dels pares i familiars que els acompanyaven era molt important perquè els ajudessin a completar el fanalet.

Per aquest motiu, s'oferia a la canalla la possibilitat de fer dos tipus de fanalets amb un grau de dificultat de confecció adequada per a cada edat. D'una banda, hi havia el més fàcil de realitzar amb la forma d'un cranc de diversos colors per a la confecció del qual s'havia d'invertir una mitjana d'entre 50 minuts i una hora. D'altra banda, el fanalet que es presentava sota el nom d'El Llibre Màgic tenia un grau de dificultat afegida i per a la seva realització es trigava més d'una hora i quart.

Des que el 2004 es va recuperar des de l'Ajuntament la tradició d'organitzar els tallers perquè els nens es confeccionessin el seu propi fanalet, aquesta ha estat una activitat nadalenca que sempre ha comptat amb una bona participació. Al llarg dels anys, els tallers s'han complementat amb d'altres activitats similars.