ERC demana que Sant Joan de les Abadesses rebutgi el ´fracking´

 

SANT JOAN DE LES ABADESSES | DDG Els regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Joan de les Abadesses han registrat una moció de rebuig a la investigació d'hidrocarburs mitjançant el procés de fracturació hidràulica que afecta tant a Sant Joan de les Abadesses com a la majoria de municipis del Baix Ripollès, així com també a altres comarques catalanes, per tal que sigui sotmesa a votació a la propera sessió plenària.
Als últims mesos s'han publicat diferents anuncis en el Diari Oficial de la Generalitat i al Butlletí Oficial de l'Estat en relació a sol·licituds de permisos d'investigació d'hidrocarburs, amb afectació a diferents municipis catalans que suposa una àmplia superfície de terreny.
La fracturació hidràulica o fracking és una procés d'extracció del gas natural atrapat al subsòl mitjançant la fracturació de la roca mare a través d'una tècnica de perforació mixta on primer es perfora fins a uns 5.000 metres en vertical i després es perfora en horitzontal. ERC considera que "aquesta tècnica d'extracció pot comportar impactes i riscos importants al medi i demana que "el plenari de Sant Joan de les Abadesses aprovi la moció".

Enllaços recomanats: Premis cinema