El PP planteja ara que s´elimini l´euro per recepta

Millo diu que la supressió "és prendre mesures pensant en les persones que més dificultats tenen"

 07:41  
Enric Millo en la roda de premsa de valoració de Cap d´Any.
Enric Millo en la roda de premsa de valoració de Cap d´Any. acn

GIRONA | ACN/DDG El portaveu del PP català, Enric Millo, ha avançat que el seu partit ha registrat al Parlament una proposició de llei per suprimir l'euro per recepta, que ha estat recorregut davant del Tribunal Constitucional (TC) pel Govern central.

Els populars van ajudar el 2012 a la creació d'aquest gravamen, després que la seva abstenció fos decisiva per tirar endavant els Pressupostos de la Generalitat per a aquest exercici, que incloïen la creació d'aquesta taxa. A més el govern del PP a la Comunitat de Madrid ha decidit implantar-lo.

En declaracions als periodistes, Millo va defensar que la proposta "és un exemple de com es poden prendre mesures concretes pensant en aquelles persones que més dificultats tenen".

Abstenció a favor de CiU

El juliol del 2012 el PP va pactar amb CiU "valorar la continuïtat" de l'euro per recepta el 2013, i va impedir un altre cop amb la seva abstenció que prosperés una proposta conjunta de tota l'oposició per suprimir el gravamen.

El pacte d'estabilitat signat entre CiU i ERC per a la nova legislatura preveu també "avaluar" la taxa perquè sigui més progressiva i introduir més col·lectius amb exempcions, però no la seva supressió.