L'Ajuntament d'Arbúcies ha decidit retirar els contenidors de recollida de roba de tipus solidari del municipi després que un jove de la població va morir aquest dissabte a la matinada pel fet que el sistema antifurt incorporat a la porta del recipient de recollida es va activar i va acabar amb la vida d'un noi de 27 anys.

L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga (L'Entesa), destaca que l'Ajuntament ha pres la decisió per "prevenció" i perquè la història no es pugui repetir. I és que el tràgic succés va acabar amb la vida del jove, de 27 anys i de nacionalitat marroquina, Said Oumimoun, perquè va quedar enganxat mentre intentava treure roba de l'interior d'aquest contenidor de recollida de roba usada al qual se li va disparar el sistema antifurt, fet que va acabar amb la vida del noi. El jove, si bé no estava censat al municipi, hi vivia des de fa un any, tal com va relatar un amic seu.

A causa dels malaurats fets, l'entitat solidària que porta a terme la recollida, Roba Amiga, es va posar en contacte amb l'ajuntament, diu Garriga, i es va comprometre a canviar els dos contenidors que té d'aquest tipus de roba usada Arbúcies. Amb tot però, mentre la situació no se solucioni, l'alcalde Pere Garriga diu que han retirat els contenidors per prevenció i alhora, assegura que quan n'hi hagi de nous es canviaran d'ubicació.

I és que un dels actuals, el que va causar el tràgic succés que va posar fi a la vida del jove d'Arbúcies, es troba a l'avinguda dels Països Catalans i davant d'un centre escolar. El batlle destaca que per evitar "l'alarmisme", l'Ajuntament considera que cal canviar-lo de lloc. Amb tota probabilitat, apunta Garriga, l'instal·laran en una àrea més allunyada del col·legi Doctor Carulla d'Arbúcies. En concret, s'estudia col·locar-lo a la zona del Centre d'Atenció Primària (CAP).

La mort del jove d'Arbúcies en plenes festes nadalenques i la necessitat dels veïns en els temps actuals de crisi econòmica van fer saltar les crítiques de l'Ajuntament d'Arbúcies en relació amb la situació de pobresa que viuen alguns ciutadans: l'alcalde va criticar que com ajuntament no puguin destinar més diners als serveis socials perquè els ajuntaments han de destinar els pocs guanys que puguin tenir a pagar deute. A parer de l'alcalde, cal reformar aquesta norma prevista i per això va reclamar al Govern de l'Estat espanyol que faci una moratòria per tal que els ajuntaments puguin destinar els seus pocs ingressos a d'altres coses, com ara serveis socials i no tan sols a retornar préstecs.