La Generalitat ha obert una nova convocatòria del programa d'ajuts a petites i mitjanes empreses agroalimentàries i turístiques, i a les microempreses en general. A l'Alt Empordà se'n beneficiaran 25 poblacions. Els ajuts permeten obtenir fins a un 35% de subvenció a fons perdut per a inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis.

Agullana, Albanyà, Biure, Boadella, Cantallops, Cistella, Dar?nius, Espolla, Palau-saverdera, Sant Llorenç de la Muga o Vilanant són algunes de les 25 poblacions que se'n poden beneficiar. Amb la publicació de la convocatòria s'obre un termini de 45 dies perquè les empreses interessades puguin presentar el projecte. L'equip tècnic de l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya que es troba al Consell Comarcal de l'Alt Empordà assessora sobre els detalls als interessats.

Segons ha remarcat el Consell Comarcal, en la tercera edició corresponent a l'anualitat 2011 de l'anterior convocatòria d'ajuts, les inversions realitzades per les empreses beneficiàries van suposar una inversió de prop de quatre milions i mig d'euros al territori i una aportació d'un milió i mig en forma de subvencions a fons perdut. Totes aquestes empreses amb l'assessorament de l'associació, estan realitzant un procés d'implementació de plans de millora integrals de les seves organitzacions mitjançant l'aplicació de bones pràctiques empresarials en l'àmbit econòmic, ambiental i social. El procés pretén servir per garantir que els recursos públics derivats d'aquest programa no suposin únicament un guany individual per al beneficiari sinó que reverteixin de forma directa en el territori fomentant, per exemple, la compra de productes al territori.