L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, han acordat reunir-se properament per abordar els problemes de seguretat amb els darrers incidents al macroprostíbul Paradise de la Jonquera, on en dues ocasions s'han col·locat artefactes explosius i en una tercera hi ha hagut una falsa amenaça de bomba. Ambdues parts són conscients que l'establiment, si compleix la normativa, no es pot tancar. L'alcaldessa, en declaracions a la Cadena SER, diu que s'hi ha de fer alguna cosa, i demanava al propietari que col·laborés amb la policia per poder avançar en la investigació.

Martínez i Espadaler han decidit que fixaran una data per trobar-se i parlar dels incidents. L'alcaldessa és conscient que ara compleix la normativa i que una sentència del TSJC va obligar l'Ajuntament a donar-los el permís fa dos anys per obrir. Però Martínez considera que "no podem quedar-nos amb els braços plegats i hem demanat una reunió per trobar possibles solucions al tema".

A banda del conseller, l'alcaldessa ha informat que té previst ?reu?nir-se amb empresaris de la zona que també es van veure afectats per l'amenaça de bomba de la nit de Cap d'Any. Es tracta de dos restaurants bufet dels quals també es van desallotjar els clients, justament en una nit important per a l'economia dels locals. Per l'alcaldessa, "són uns problemes que tant a la població civil com a l'Ajutnament ens està preocupant" perquè afecten el benestar de tots els veïns. L'alcaldessa fins i tot es va reunir amb el propietari de l'establiment després del primer incident. Com ha manifestat públicament, diu que no sap res sobre els fets i ahir lamentava que l'amenaça de bomba deixés buit el local la nit de Cap d'Any. Per Martínez, el que hauria de fer el propietari és col·laborar amb la policia, "donar un cop de mà i donar la informació que ell tingui als cossos de seguretat per tal de veure d'on vénen aquests problemes". Els Mossos continuen investigant per intentar aclarir els fets. S'han posat sobre la taula diferents hipòtesis com la possibilitat que es tracti d'alguna forma d'extorsió relacionada amb el negoci de la prostitució.

El primer incident es va produir el 12 de desembre, quan dos individus amb una moto van llançar dos artefactes explosius contra l'edifici. Un d'ells va esclatar. El següent incident va tenir lloc el 23 de desembre, quan uns encaputxats armats van deixar-hi a les portes un cotxe bomba i van robar-ne un altre de l'aparcament per fugir. I finalment, la nit de Cap d'Any es va produir una amenaça de bomba per part d'un anònim que va acabar resultant falsa. Tot i això, es van desallotjar unes vuit-cents persones fins a les tres de la matinada.