ERC de Figueres demana a l'equip de govern de l'Ajuntament, "realisme" en la confecció del pressupost del 2013, perquè considera que s'haurien de preveure dos milions menys en ingressos. A més, en les al·legacions presentades, ha demanat una partida de 300.000 euros per dotar de 50 habitatges vinculats que serveixi per a persones en risc d'exclusió social per pèrdua d'habitatge.

Segons el republicans, no es poden preveure ingressos més alts que el 2012 quan no s'han cobert les expectatives d'ingressos. Calculen que són dos milions que estan per sobre de la xifra que ells considerarien més realista. El grup ha demanat la revisió de les previsions d'ingressos "davant l'amençada de continuar generant dèficit".

Una altra de les al·legacions es refereix a la dotació de l'habitatge vinculat al Patrimoni Municipal de Sòl de l'Ajuntament i la creació d'una partida de 100.000 euros per a entitats que donen suport a les persones en risc d'exclusió social.

D'altra banda, els republicans han demanat que s'ajorni la implantació de les noves zones d'aparcament de pagament fins que la situació econòmica no millor, i també que la partida de joventut no es vegi reduïda. ERC considera que s'han de continuar destinant recursos a formació i ocupabilitat entre els joves.

La portaveu Mireia Mata ha remarcat que cal que els pressupostos "es reformulin per no continuar acumulant dèficit als comptes municipals, i la voluntat de negociar les al·legacions i millorar el caire social del pressupost".