L'alcalde de Santa Cristina d'Aro, Josep Llensa, va respondre ahir al regidor d'EMP, Julio Rico, que les dues condicions que reclama per garantir la construcció de la riera del Vilar "ja estan al conveni". El batlle va recordar que la immobiliària primer executarà el desviament de la riera -amb un cost de 873.803 euros- i el camp de golf i després construirà els habitatges i va afegir que tot estarà subjecte a l'autorització d'Urbanisme de la Generalitat.

Cal recordar que el partit d'Emprenedors per Santa Cristina d'Aro va exigir que el conveni urbanístic signat entre l'Ajuntament i l'Immobiliària Mar per construir habitatges, un camp de golf i un hotel al sector de la riera dels Molinets garanteixi al complet la construcció de la infraestructura hidràulica. Per això, proposa que s'incloguin en el conveni dues condicions: primer, demana que l'obra hidràulica del desviament es consideri com una obra d'urbanització bàsica; i, segon, que es canviï el sistema d'actuació passant de compensació bàsica a cooperació perquè esgotat un termini el consistori pogués fer les obres i passar la factura a la constructora.

L'alcalde, però, va respondre a les demandes d'EMP afirmant que aquestes condicions ja estan contemplades al conveni signat i que el desviament de la riera es farà segur. "Es clar que es farà el desviament, per això s'ha signat el conveni", va destacar el batlle. "Cal tenir en compte que primer ha d'executar la riera i el camp de golf i després els habitatges", va afirmar Llensa, que va criticar les demandes del regidor de l'oposició: "Aquest home no sap el que diu, com en tots els temes referents a urbanisme".

L'alcalde va afirmar també que Rico (EMP) "es pensa que està a l'empresa privada" i va recordar que tot el que s'aprovi haurà de comptar amb l'autorització d'Urbanisme de la Generalitat amb tots els departaments implicats.

Llensa va admetre que en el darrer ple municipal va retirar el conveni de l'ordre del dia perquè no tenia prou supost, ja que l'executiu està en minoria -són sis regidors contra set de l'oposició- i faltava una de les regidores de l'equip de govern. Així, doncs, probablement es portarà a votació en el proper plenari.