21 busos connectaran Figueres amb l´estació de TAV de Vilafant

Territori i Sostenibilitat implantarà a partir del 9 de gener aquestes expedicions per millorar la comoditat

 12:43  
21 busos connectaran Figueres amb l´estació de TAV de Vilafant
21 busos connectaran Figueres amb l´estació de TAV de Vilafant 

CN El Departament de Territori i Sostenibilitat implantarà a partir d'aquest 9 de gener nous serveis d'autobús que comunicaran el centre de Figueres amb l'estació del tren d'alta velocitat de Figueres-Vilafant, coincidint amb l'estrena dels nous serveis del TAV. En total, s'oferiran 21 expedicions diàries - onze d'anada i deu de tornada- que tindran un cost d'1,25 euros per trajecte. Els nous serveis, que s'han dissenyant tenint en compte les sortides i arribades dels trens, tenen com objectiu facilitar l'accés en transport públic als ciutadans que vulguin arribar a l'estació des del nucli urbà. Els nous autobusos tenen 80 places i estan adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda.

Les noves expedicions començaran el mateix dia que s'estrenaran els nous servies del TAV que connectaran Barcelona, Girona i Figueres. L'objectiu d'aquests serveis és facilitar l'accés en transport públic a aquesta estació de tren des del nucli urbà de Figueres i millorar la comoditat dels viatgers.

Els horaris dels autobusos, que comencen a dos quarts de set del matí i finalitzen prop de les deu de la nit, s'han dissenyat tenint en compte especialment les sortides i arribades dels trens i així minimitzar les esperes dels usuaris i potenciar la intermodalitat.

Els nous serveis de bus se sumaran als que fins ara donaven servei a l'estació del tren d'alta velocitat per apropar els viatgers amb destinació París. Així, en total, a partir del 9 de gener s'oferiran 21 expedicions diàries - onze d'anada i deu de tornada- que inclouen tant les que connecten amb el TAV en sentit Barcelona com París.

Els autobusos sortiran a les 6.30, 7.30, 8.30, 9.45, 10.30, 12.30, 14.30, 16.25, 16.50, 19.30 i 20.20 des de l'estació d'autobusos de Figueres i passaran per la Rambla, la plaça del Sol i la carretera d'Olot fins a l'estació del tren d'alta velocitat. D'altra banda, els busos sortiran de l'estació a les 8.40, 10.05, 11.50, 12.50, 13.50, 15.50, 17.15, 19.50, 20.25 i 21.50 hores i passarà per la carretera d'Olot, la plaça del Sol, la Rambla i l'estació d'autobusos.

La línia estarà gestionada per l'empresa Teisa i comptarà amb vehicles de fins a 80 places de capacitat adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Cada trajecte tindrà un cost de 1,25 euros tot i que s'oferiran bitllets combinats d'anada i tornada i un abonament multiviatge.

Enllaços recomanats: Premis cinema