Vivia tranquil·lament a la urbanització de Lloret Residencial -la seva presència a Lloret consta almenys des del 2008- i es dedicava a abastir de cocaïna tota la comarca de la Selva, part de la província de Girona i grups francesos de Tolouse i Marsella venien de tant en tant a comprar-li un parell de quilos. Ara ja no podrà ser. El Cos Nacional de Policia (CNP) va detenir a mitjan desembre al peatge de l'Ap-7 de Maçanet de la Selva Yahia Sahraoui, un ciutarà algerià de 64 anys que conduïa un Seat Ibiza on hi duia 25 quilos de cocaïna. Davant seu li anava un cotxe de reforç, un Audi, menat pel seu còmplice, un veí de Blanes de 33 anys, Albert Guirado. Per encobrir les seves activitats havien donat d'alta una empresa fictícia de comerç internacional de vehicles. Tots dos han entrat a presó.

El CNP considera Sahraoui un dels traficants més importants de la Costa Brava. Mentre que els marsellesos afincants a l'Alt Empordà i detinguts recentment per la Guàrdia Civil estaven especialitzats en passar la cocaïna cap a França a través de la Jonquera, aquest operava des de Lloret en un radi d'acció proper i eren els francesos els qui venien a comprar-li. Tenia capacitat per moure quantitats mitjanes de droga i, de fet, n'era el principal subministrador a la banda sud de la província, fins al punt que les policies del territori han detectat desabastiment dels petits traficants des de la seva detenció, segons van indicar ahir fonts del CNP.

Sahraoui, indiquen les mateixes fonts, era molt actiu i compta amb diferents detencions prèvies per altres delictes similars. Recollia la cocaïna a Barcelona i a casa seva mateix de Lloret disposava d'un laboratori per tallar-la i vendre'n al detall a consumidors o petits traficants locals. Quan es reunia amb els compradors francesos ho feia escudant-se en la seva falsa activitat de venda de cotxes i accessoris per a vehicles. Parlaven de l'activitat per les xarxes socials o sistemes de missatgeria com ara el Whatsapp, indiquen des del CNP. Al seu domicili, el presumpte traficant argelí hi tenia tres quilos i esaig de cocaïna, dos quilos i mig de marihuana, 44.000 euros en metàl·lic, vuit telèfons mòbils, dos ordinadors i abundant documentació. A més, també se li van intervenir tres vehicles.

Als dos detinguts se'ls imputen delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública. Ambdós comptaven amb antecedents i el jutge va dictar-ne l'ingrés a presó provisional. L'operació ha estat duta a terme per la Policia Judicial del CNP a Lloret amb la col·laboració de la Unitat de Guies Canins i la Policia Local de Lloret de Mar.