Empleats del Parc infantil de Nadal de Blanes denuncien que han treballat durant els dies previs i fins al dia 3 de gener en aquest parc anomenat Fantasyland sense que se'ls fes contracte. En concret, una de les monitores relata que abans que es comencés a realitzar l'esdeveniment un grup d'uns set joves van ser els encarregats de repartir la publicitat d'aquesta fira que es feia a la Ciutat Esportiva de Blanes i sense cap tipus de contracte.

I afegeix que van aparaular amb el responsable que cobrarien per treballar fins al 27 de desembre fins a 300 euros -matí i tarda- i 150 euros per només mig dia. Uns fets, però, que no es van complir perquè a l'hora de cobrar se'ls van abonar menys diners. A més, la jove assegura que el responsable del Parc infantil de Nadal no comptava tampoc amb llicència per poder repartir cap tipus de propaganda ni enganxar els pòsters corresponents a les poblacions. I que per traslladar-se als municipis a portar la publicitat des de Malgrat fins a Mataró ho havien de fer amb els seus propis vehicles i que el responsable del Parc els donava diners per la benzina però de forma "mal repartida" entre els conductors.

A banda d'aquests empleats que van treballar abans de fer-se el parc infantil també n'hi ha una vintena que, segons fonts consultades i també com denuncia la jove Maria Queiruga a través d'una carta a la xarxa social Facebook, van treballar per un salari de poc més de 2 euros l'hora durant els dies que va durar el parc. I és que se'ls va proposar treballar, diu, durant deu hores durant set dies cobrant 150 euros, de 9 del matí a set de la tarda.

I destaca que amb aquestes condicions salarials i també sense contracte. Un fet que, segons relata, el responsable del parc va solucionar fent-los signar un paper conforme que eren voluntaris i que no volien cobrar res. A més, els joves asseguren que quan va ser l'hora de cobrar es van trobar que hi havia menys diners dels que havien acordat. Amb tot, després dels fets el grup de joves es troba ara consultant si emprenen mesures legals contra l'impulsor del Fantasyland.

Cal recordar que aquest festival de la infància és la primera de les activitats que es fa a la Ciutat Esportiva de Blanes i l'Ajuntament l'havia llogat per un preu de 4.800 euros tot i no guanyar-hi diners.

Fonts de l'Ajuntament de Blanes van assegurar ahir que pel que fa a com s'han contractat els treballadors és una qüestió de l'empresa privada però que en canvi es preveu fer una avaluació de les instal·lacions esportives després d'haver-se utilitzat i que si hi ha cap dany, es quedarien la fiança que van aportar els impulsors.

Pel que fa a l'impulsor del FantasyLand, David Sance, ahir en tancar l'edició no va ser possible contactar amb ell.