La construcció de la mesquita de Torroella de Montgrí avança a bon ritme i ja gairebé té l'aspecte exterior defintiu un any després que l'ajuntament concedís la llicència. Els responsables de la instal·lació, però, diuen que encara no poden posar una data d'obertura, "perquè encara queda molta feina".

Malgrat que l'aspecte exterior fa pensar que a l'obra no li queda gaire temps per enllestir-se, des de l'Associació Cultural de Musulmans i Amics de Torroella, que són els promotors de l'edificació de la mesquita, asseguren que encara queda temps per poder obrir la instal·lació. "Estar acabada, encara no està. Per fora està bastant avançada, però encara queda molta feina i sobretot per la part de dins", va explicar el secretari de l'associació, Rafik Bendali.

En aquest sentit, va afegir que no poden donar una data per inaugurar el centre de culte del municipi. "Encara no tenim data de l'obertura, tan de bo tot anés més ràpid i poguessim obrir ja", va comentar Bendali.

La mesquita s'està construint al polígon industrial de Torroella en una parcel·la de 1.903 metres quadrats i tindrà una capacitat màxima de 430 persones. Els tràmits per la construcció del centre de culte van iniciar-se el maig de l'any 2010. L'anterior equip de govern de la vila (UPM i ERC) va concedir el primer permís just abans de les eleccions municipals del maig de 2011. Tot i que la llicència va ser revocada el mes de setembre de l'any passat pel govern actual a Torroella (CIU, L'EST i PP). Es va retirar la llicència al·legant "greus deficiències administraves" i requerint canvis en l'estètica. Després de negociar amb els promotors, van acordar retirar els ornaments daurats i reduir el nombre d'arcs de la façana. A més, també es va modificar l'estudi de viabilitat. Així, doncs, el mes de gener es va tornar a concedir la llicència per la construcció de la mesquita.

A diferència del passat mes de setembre, en què l'edifici començava a agafar forma, a dia d'avui ja està gairebé enllestit per fora i fins i tot s'ha pintat tot de blanc. També s'han instal·lat tancaments exteriors amb vidres a la part superior de l'edifici. Per la part interior, ja es pot apreciar la dimensió que tindrà l'espai i les portes amb forma semicircular que hi haurà. I també ja fet la reixa exterior a l'entrada principal. Cal recordar que el projecte constructiu pujava uns 600.000 euros.

Finalment, Bendali va negar que hi hagi hagut cap incident al centre en tots aquests darrers mesos, desmentint rumors que corrien pel poble.