Troben dos projectils antiaeris sense explotar al jardí d´una casa d´Agullana

 

AGULLANA | E.P.R. Un home que feinejava pels voltants de casa seva a Agullana va trobar el vespre de dijous dos obusos antiaeris de 45 mil·límetres semienterrats i sense explosionar. El material pertany al període de la Guerra Civil i tenia les espoletes intactes, cosa que el feia perillós. Ahir a la tarda, els tècnics en explosius dels Mossos d'Esquadra, els Tedax, en van fer una detonació controlada a la pedrera de Llers.
Els dos projectils aeris estaven semienterrats i no és la primera vegada que es fan aquesta classe de troballes a Agullana, terra fronterera fortament minada i escenari de petites batalles per trobar-se en el camí de l'exili a França i també en el de la retirada de les engrunes de l'exèrcit republicà, que es desfeia de l'armament abans de creuar la frontera.
La tardor de 2010 un boletaire va trobar-hi una granada de mà. La troballa d'un artefacte explosiu pot comportar fort perill i mai s'ha de manipular l'objecte. Cal avisar la policia i esperar que vin?guin especialistes i que siguin ells els que moguin les peces, que podrien arribar a explotar.

Enllaços recomanats: Premis cinema