La Casa Russa de Catalunya, ubicada a Lloret de Mar, organitza tres festivals per aquests dies de Nadal, segons recull Nova Ràdio Lloret. El primer és un certamen de cinema que va començar divendres i s'allargarà fins avui, anomenat Tres Reis Kino Concurs. La iniciativa consisteix en dues masterclass -que van acabar ahir- i un concurs de curtmetratges. Les dues masterclass, a càrrec del lloretenc Josep Bernat, es van fer divendres i ahir i s'hi van ense?nyar els coneixements bàsics que cal tenir a l'hora de gravar un vídeo.

El festival es complementa amb el concurs de curtmetratges dedicats a Lloret i les festes nadalenques. El termini per presentar els curts acaba avui al matí. I a la tarda es farà l'entrega de premis i la projecció dels treballs guanyadors. Tot plegat serà a la Casa de Rússia, ubicada al passeig Verdaguer, número 11.

El mateix escenari s'hi ha fet el campionat de karaoke, que consta de tres fases. La primera va acabar ahir; la segona es farà al maig, també a Lloret. I la tercera, serà la Gran Final, que tindrà lloc a Canes el setembre, amb els classificats dels diferents països on es fa.

Però el festival de cinema i el campionat de karaoke no són les úniques activitats que la Casa Russa de Catalunya organitza aquests dies, ja que la setmana que ve durà a terme el festival de música i dansa anomenat Vacances de Nadal. Uns 250 artistes arribats de diferents països pujaran a l'escenari del Casal de l'Obrera i de l'hotel Evenia Olympic de Lloret de Mar demà i dijous a la tarda.