La gossera de Sords, a Cornellà del Terri, segueix amb la seva activitat malgrat estar expedientada pel departament d'Agricultura i els seus dos propietaris inhabilitats per maltractament animal i per vendre els cadells en mal estat de salut.

Fa unes setmanes una parella de Girona va interposar demanda a Agricultura, la Guàrdia Civil i Consum perquè el gos que havien adquirit al centre caní de Sords se'ls va morir pocs dies després a causa de les malalties que tenia i que els propietaris expedientats havien ocultat.

Aquesta parella va contactar amb la gossera a través d'un portal web d'anuncis i van quedar amb l'amo, David Martí, perquè els dugués al centre. "Vam quedar amb ell a una rotonda i des d'allà ell, amb un cotxe luxós, ens va portar fins al centre caní, un lloc insalubre on els gossos estaven tirats de qualssevol manera".

Allà van comprar el gos mitjançant un contracte i una garantia veterinària aparentment normals. "Vam veure que hi havia diverses persones treballant allà, i en molt poca estona el lloc es va anar omplint de clients. Fins a deu persones vam arribar a estar allà, i això que era un diumenge", va assegurar la parella.

Un cop van portar el gos a casa, una amiga els va avisar que el lloc on havien comprat el cadell estava expedientat i venia gossos malalts, però ja era massa tard. El seu animal tenia malalties derivades del parvovirus i va empitjorar en qüestió d'hores. La parella es va posar en contacte amb el veterinari que figurava al ?contrac?te i es van adonar que despatxava a Granollers. Davant la impossibilitat de portar-lo d'urgència a un lloc tan allunyat, van decidir portar-lo a una clínica Gironina pagant de la seva butxaca. Al cap d'unes hores, però, el cadell va morir.

El departament d'Agricultura va signar fa mesos la baixa definitiva del centre, però cada cop hi ha més demandes que proven que la seva activitat segueix més viva que mai. El director dels serveis territorials del departament, Jordi Aurich, va declarar que la conselleria no pot fer res fins que el procediment no es tanqui, però creu que aquest no tardarà en arribar. De fet, les autoritats ja han activat tots els mecanismes legals per impedir que aquesta explotació sigui legal.

Tanmateix, molts dels usuaris no s'expliquen com pot ser que un simple recurs dels propietaris (ambdós inhabilitats) al contenciós d'Agricultura avalat per desenes de denúncies hagi pogut aturar tot el procés de tancament de la gossera.