El grup d'ICV-EUiA va reclamar ahir en un comunicat que el Govern de Blanes vetlli en els propers esdeveniments que s'organitzin en instal·lacions municipals "pel compliment de les condicions laborals mínimes establertes per llei" i del sector, després de les denuncies fetes arran de la celebració del Fantasyland -un parc infantil. La reclamació dels ecosocialistes, que reconeixen que l'Ajuntament no hi ha tingut una "responsabilitat directa" ja que només han llogat la Ciutat Esportiva, arriba després que diverses persones hagin denunciat que han treballat a l'esdeveniment sense contracte i amb sous de 2 i 2,5 euros l'hora i més de deu hores diàries.

Davant d'aquesta situació, doncs, des d'ICV-EUiA reclamen a l'Ajuntament més control en els propers esdeveniments que se celebrin en instal·lacions municipals perquè es compleixin les condicons laborals i han presentat un seguit de precs i preguntes al registre de l'Ajuntament de Blanes per tal de "fer les comprovacions pertinents i que es faci efectiu el compliment" de les ordenances municipals, ja que consideren que s'han pogut vulnerar. "Considerem que des de l'Administració s'ha de garantir la defensa dels drets dels treballadors, més encara quan aquests són joves i pateixen precarització dels seus llocs de treball, i no es poden tolerar certes actituds encara menys en espais de titularitat municipal i sota el logotip de la Vila de Blanes", afirmen en el comunicat.

De tota manera, el grup municipal manifesta que l'Ajuntament "no té responsabilitat directa en la contractació de personal", perquè tant sols hi ha hagut el lloguer per les instal·lacions. Tanmateix, volen que es puguin resoldre els "certs ?incompliments de les ordenances municipals per part de l'empresa organitzadora" que han observat.