La sort ha tornat a somriure a les comarques gironines. Després que la rifa de Nadal deixés 500.000 euros del tercer premi a Olot, part del segon premi del sorteig de Reis ha caigut a Figueres. En concret, es tracta del número 46.674 que s'ha distribuït des de l'administració número 2 de la capital de l'Alt Empordà situada al carrer Pujada del Castell número 7, al costat del Museu Dalí. "És impossible saber quants dècims ni a qui ha tocat perquè s'han venut per màquina i, a més, per aquí passen tota mena de turistes i veïns", ha explicat la propietària Helena Vázquez. Tot i la sort, l'establiment no ha obert les seves portes i cap dels premiats s'ha acostat fins aquest punt.

El segon premi del sorteig de Reis, valorat en 1 MEUR la sèrie, ha estat per al número 46674 que ha caigut molt repartit arreu de l'estat espanyol i també a Catalunya. En concert, ha caigut a Badalona, Sant Andreu de la Barca, Torroella de Montgrí i Figueres. En aquest últim cas, l'administració escollida ha estat la número 2, situada al carrer Pujada del Castell número 7.

Aquest establiment, obert des de fa 44 anys i que reparteix loteries des del 2007, es troba al centre de la capital de l'Alt Empordà, al costat mateix del Museu Dalí. Aquesta ubicació, segons la propietària de l'establiment, Helena Vázquez, haurà marcat molt el repartiment dels dècims premiats. "No sabem quants dècims hem repartit perquè s'han donat per màquina i, a més, per aquest estanc passen molts turistes d'arreu de Catalunya i estrangers", ha explicat la propietària.

Aquest és el primer cop que l'administració ha pogut repartir part d'un premi com el del sorteig de Reis. Tot i aquesta sort, l'establiment no ha obert les seves portes i ha mantingut les persianes baixades. Per davant de l'estanc hi ha passat diversos mitjans de comunicació i curiosos que buscaven una bona instantània. No obstant això, però cap dels premiats s'hi ha acostat. "Esperarem que demà ens diguin a qui ha tocat i quants dècims han estat premiats", ha assenyalat Vázquez.

En principi, el segon premi del sorteig de Reis està valorat amb 1 MEUR la sèrie i cada dècim suposa un premi de 100.000 euros.