Molts feia setmanes que esperaven el dia d'avui amb candeletes, i els carrers de Girona ho van notar. Petits i grans van omplir ahir la ciutat en el recorregut que va dur a Melcior, Gaspar i Baltasar des del seu campament base fins la plaça del Vi. Amb els fanalets apunt des de primera hora de la tarda, els gironins van aplegar-se per veure passar els tres Reis i tota la seva comitiva, que comptava amb 330 figurants. Els nens i nenes, ansiosos per veure si els seus regals es trobaven sobre les carrosses que desfilar ahir per la capital gironina, van animar a Ses Majestats durant tot el camí al ritme de la cançó dels Tres Reis.

Els timbalers, amb els seus tambors, ho anunciaven poc abans de les sis de la tarda, i ja van arrencar els primers càntics dels gironins i gironines amb més ganes de gaudir d'una de les nits més especials de l'any. Els Tres Reis ja eren apunt d'arribar i la multitud que esperava que baixessin del campament reial els animava. El "Visca els Reis, de l'Orient, que porten coses a tota la gent..." va començar a sonar amb força i a dos quarts de sis de la tarda, Melcior, Gaspar i Baltasar van baixar del campament dels Jardins de la Muralla per travessar el riu i enfilar el recorregut.

330 patges, cavallers i tota mena de personatges van conformar la comitiva reial que va acompanyar a Ses Majestats durant el recorregut, que va començar al Passeig General Mendoza. Els més menuts, amb els ulls plens d'il·lusió davant la cita anual amb el Rei blanc, el Rei ros i el Rei negre, cantaven i els animaven, alhora que aquests els corresponien llençant a l'aire grapats de caramels.

Enfilant ja el carrer Ultònia i el carrer Migdia, el pas de les carrosses ja era més estret el clam de la gent ressonava encara més. "Una botifarra per la meva mare, un got de vi, pel meu padrí...", exclamaven pares, mares, avis, àvies, fills i filles, animats per alguns dels membres de la comitiva. Entre un carruatge reial i l'altre, les carrosses que duien els regals dels més afortunats dels gironins. Per als qui no haguessin tingut temps durant aquests darrers dies per donar la carta als Reis, els patges feien l'última recol·lecta de desitjos. Amb els carrers de gom a gom, els tres Reis d'Orient van continuar un recorregut que aquest any va poder tornar a passar pel carrer Migdia fins el carrer de la Creu, i que posteriorment va passar per Joan Maragall, la Plaça Pompeu Fabra, l'Avinguda Jaume I, el carrer Sant Francesc, el lateral nord de la Plaça Catalunya, la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, la Pujada del Pont de Pedra i la Plaça del Vi.

A la seva arribada davant de l'ajuntament, Melcior, Gaspar i Baltasar, que ja enfilaven el darrer acte abans de començar el repartiment de regals a totes les llargs durant la nit de Reis, van ser rebuts amb l'entusiasme de centenars de gironins que omplien la plaça, i havent repartit durant tot el recorregut uns 1.500 quilos de caramels entre el públic.