La majoria de les estacions d'esquí gironines fan un balanç positiu d'aquesta primera setmana de Nadal i ho atribueixen al bon estat de la neu i a unes condicions climatològiques favorables. És el cas de l'estació la Masella, que té una mitjana d'ocupació del 100% a peu de pista i una afluència d'entre 6.000 i 8.000 esquiadors diaris de mitjana. La Molina també està al 100%, amb 4.000 esquiadors diaris, tot i que, a l'altra cara de la moneda hi ha Vallter2000, amb un 30% d'ocupació per falta de neu. La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines parla d'una ocupació hotelera entre un 40 i un 80% durant els vacances de Nadal molt variada en funció de la zona.

La Vall de Núria ha registrat una mitjana d'ocupació del 70% amb un repunt de l'activitat per Cap d'Any que va ser del 95%. Han registrat un total de 9.000 viatgers que han agafat el tren cremallera aquests dies de festes i han venut 2.700 forfets. "La valoració és bona perquè de les onze pistes esquiables sis estan obertes i esperem obrir-ne més si el temps ho permet", explica la directora comercial de l'estació Masella, Maite Martí. Totes tres estacions confien mantenir aquests nivells d'ocupació aquest cap de setmana de Reis.

L'altra cara de la moneda és l'estació de Vallter2000 que es troba al 30% de la seva activitat per la falta de neu. Només ha pogut obrir dues pistes de les catorze que té en total. Des de Nadal fins a Cap d'Any han registrat uns 2.000 esquiadors, "una xifra petita però que no és dolenta si es té en compte el poc que tenim", assenyala el seu director Enric Serra. Respecte la temporada passada, aquesta està essent molt fluixa perquè les condicions climatològiques no acompanyen i no han registrat precipitacions de neu abundants. Segons Serra, aquest Nadal no té res a veure amb l'any passat, amb una activitat que fregava el 90% i un estat de la neu molt bo.

Des de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, l'ocupació hotelera ha estat molt variada en funció de la zona. Així, les que han tingut millors resultats han estat les de muntanya, concretament a la Cerdanya i el Ripollès, amb un 80% i un 70% respectivament, seguit de la Costa Brava i la Selva Marítima amb una ocupació del 60%. Els establiments de l'Alt Empordà i la Selva interior s'han quedat per sota de la meitat, amb un 40% i un 45%, mentre que a la zona de Girona i voltants així com a la Garrotxa l'ocupació ha estat del 50%. Els visitants han començat a arribar a partir del 29 de novembre, essent la nit de Cap d'Any el dia amb més entrades. Es calcula que l'ocupació als restaurants gironins que oferien sopar aquella nit va ser d'un 70%.

A nivell de turisme rural, l'ocupació he estat força similar amb un repunt de l'activitat a les comarques costaneres i Gironès fins al 65% i del 75% al Pla de l'Estany, Garrotxa, Selva i Ripollès. Segons dades de l'Associació Turisme Rural Girona, la Cerdanya va aconseguir un 80% de mitjana i va arribar al 100% durant la nit de Cap d'Any. Aquella nit la mitjana també va augmentar a la resta de zones entre un 80% i fins al 90% a la majoria de comarques gironines. En aquest tipus d'allotjaments, però, es preveu que el cap de setmana de Reis l'ocupació baixi fins al 30% de mitjana, excepte les zones de muntanya properes a les estacions d'esquí on se situaria en un 50%.

El perfil del turista és familiar i de Catalunya, bàsicament de Barcelona i l'àrea metropolitana. Es manté la tendència a reduir els dies d'allotjament i cada cop el client demana ofertes més ajustes i descomptes.