El botiguer banyolí Lluís Martí mor als 62 anys

Havia estat president de l'Associació de Comerciants i regidor de la ciutat, i havia escrit un llibre sobre la Puda

 09:08  
Imatge d´arxiu, de l´any 1989, de Lluís Martí.
Imatge d´arxiu, de l´any 1989, de Lluís Martí. diari de girona
 MULTIMÈDIA

BANYOLES | P.E. Lluís Martí i Salló va morir ahir a l'edat de 62 anys, després d'una llarga malaltia. Nascut a Banyoles l'any 1951, va ser tinent d'alcalde de la ciutat entre els anys 1983 i 1987, i a finals dels vuitanta i fins a principis dels noranta va presidir l'Associació de Comerciants de la localitat. A part, el reconeixement de Martí entre els banyolins provenia per les botigues de moda Stephens, de les quals va ser propietari, i també perquè en els últims anys va tenir presència en alguns dels mitjans de comunicació de la comarca del Pla de l'Estany.

La trajectòria política de Martí va iniciar-se a les eleccions municipals de l'any 1983 quan va formar part de la llista de CiU per Banyoles, que liderava Pere Hernández, i va entrar a l'Ajuntament de la ciutat com a tercer tinent d'alcalde i de regidor a les àrees de govern local, turisme i comerç.

Precisament, Martí va adquirir reconeixement a la capital del Pla de l'Estany per les seves botigues de roba, que sota el nom de ?Ste?phens, oferien uns productes tèxtils d'alta gamma. El primer establiment es va situar a la plaça Major de Banyoles, on es venien vestits d'home, especialment per als casaments. Més tard, la presència de Stephens es va ampliar a la ciutat, amb una nova botiga al carrer Santa Maria que es dedicava a la moda de dona. Lluís Martí també va obrir més establiments de roba, i amb el mateix nom, a altres municipis de la província de Girona.

La tasca de comerciant va combinar-la assumint la presidència a finals dels vuitanta de l'Associació de Comerciants de Banyoles, que va encapçalar fins a principis dels noranta. L'actual president de l'entitat, Manel Vila, recordava ahir el pas de Martí per l'Associació, com "una persona que tenia molta traça i dedicació, amb molta intuïció, i que valia molt".

Lluís Martí era aficionat a la fotografia i tenia una gran col·lecció d'instantànies del Pla de l'Estany i, especialment, de la seva capital. En els darrers anys, Martí havia entrat en l'àmbit dels mitjans de comunicació. A part d'escriure un llibre, La Puda i el seu balneari, publicat l'any 2001, va ser el presentador de programes a Banyoles Televisió. Un dels formats de més èxit, es basava en visites a cases pairals de la comarca. També va escriure diferents articles a la Revista de Banyoles i a la publicació gratuïta de format mensual Els Colors del Pla de l'Estany.
Martí va morir ahir, a l'edat de 62 anys, després de patir un ictus.

Enllaços recomanats: Premis cinema