El passat 28 de desembre es va obrir la convocatòria dels ajuts Leader 2012, que estan adreçats a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries i turístiques i a les microempreses en general, i que permetran obtenir als beneficiats, fins a un 35% de subvenció a fons perdut d'inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis. Segons el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, que va publicar la convocatòria, el termini per demanar les subvencions restarà obert 45 dies, durant els quals les empreses podran presentar els seus projectes per optar a aquest ajut.

Pel que fa a l'àmbit del territori que gestiona ADRI-NOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya), s'hi poden acollir empreses de 51 municipis, dels quals 21 són de la Garrotxa, 4 del Collsacabra, un del Pla de l'Estany i 25 de l'Alt Empordà.

A l'anterior convocatòria d'ajuts Leader, la tercera edició, corresponent a l'anualitat 2011, els projectes impulsats per les empreses beneficiàries van suposar una inversió de prop de quatre milions i mig d'euros al territori i una aportació de més d'1.500.000 d'euros en forma de subvencions a fons perdut.

Totes aquestes empreses amb l'assessorament d'ADRI-NOC i els ajuts, estan realitzant un procés d'implementació de plans de millora integrals de les seves organitzacions mitjançant l'aplicació de bones pràctiques empresarials en l'àmbit econòmic, ambiental i social.