Un caçador que voltava pels boscos cremats de Pont de Molins va trobar el matí de diumenge unes despulles humanes. La troballa, un esquelet amb els ossos separats i escampats en un petit radi, no apunta tenir un origen criminal. El que sí que se sap és que duien a la intempèrie com a mínim des d'abans del gran incendi d'aquest estiu, perquè les traces de les flames hi eren ben visibles. Els Mossos d'Esquadra treballen sobre la possibilitat que siguin les restes d'un jove invident que va desaparèixer a Pont de Molins mateix l'estiu de 2011.

El caçador va avisar els serveis d'emergències cap a les 11 del matí. Els Mossos d'Esquadra hi van trobar restes que corresponen a una persona però l'esquelet estava ja trossejat, no es descarta que per l'acció de les bèsties que viuen a bosc. A la zona on es va fer la macabra troballa no s'hi pot caçar per llei -és una mesura habitual en indrets calcinats, per intentar evitar que per l'indret hi passi el mínim de gent possible perquè no s'agreugi l'erosió- però gràcies a la desaparició de la vegetació per l'acció de les flames es van poder trobar les despulles, que eren a tocar d'un rierol i a prop del Mas del Fill, una casa on després de l'incendi no hi ha tornat a viure ningú. A prop també hi passa el camí per anar al santuari de Santa Maria del Roure. Tot plegat està situat a uns dos quilòmetres del nucli del municipi, segons va explicar l'alcalde de Pont de Molins, Josep Fuentes.

Per l'estat de les restes es va poder determinar ràpidament que eren com a mínim d'abans dels incendis, ja que les traces del foc hi eren evidents. El cos tampoc no havia estat enterrat, de manera que en principi els Mossos d'Esquadra no atribueixen causes criminals rere la mort. El que cal fer ara és determinar-ne la identitat. En principi es treballa sobre la base que es tracta de Sergi Suárez, un noi de Pont de Molins mateix que va resaparèixer sense deixar rastre el 23 de juny de 2011. Precisament la darrera persona que el va veure el situava a prop del camí que mena al santuari del Roure. El noi era pràcticament cec -només conservava el 20% de la visió en un dels ulls- i acostumava a fer matí i tarda el mateix passeig, per una zona que es coneixia bé, caminant a poc a poc i sense bastó. Arran de la seva desaparició, se'l va buscar durant cinc dies, però mai més se'n van tenir notícies.

La mida de l'esquelet i les evidències que aquest presenta a primera vista ha portat als forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona a pensar que efectivament es podria tractar de Sergi Suárez, tot i que cal aplicar diferents tècniques forenses per arribar a establir-ne la identitat sense marge d'error. Després de l'estudi detallat de l'esquelet es procedirà a l'estudi dental, i s'intentarà la identificació mitjançant els registres del dentista de Suárez. També es prendran mostres d'ADN als familars del jove desaparegut per comparar-les amb els ossos.