L'Ajuntament de Caldes de Malavella està estudiant la idea de vendre una parcel·la de patrimoni propi situada a la zona del golf per aconseguir diners per dedicar-los a inversions. Així ho va anunciar l'alcalde del municipi, Salvador Balliu, que va reconèixer que han fet uns pressupostos austers, amb poca inversió, perquè volen que els diners d'aquests terrenys serveixin precisament per dedicar-los a "fer projectes" pel municipi.

Balliu va explicar que estan treballant per vendre aquests terrenys de la zona del golf i treure'n un rendiment per tot el poble. En concret, segons va explicar l'alcalde, es tracta d'una parcel·la de 4.400 metres, que està al vell mig del golf i on cabrien fins a quatre cases aïllades. Per tot plegat, l'Ajuntament estima que se'n podrien arribar a treure uns 870.000 euros que destinarien a inversions. "És un patrimoni que està en un lloc que no fem servir", va comentar Balliu, que va afegir que per això creu que "és bo pel municipi vendre-ho". A més, va comentar que "algú ja s'hauria interessat" en la parcel·la en qüestió.

Amb aquests diners, doncs, es voldrien fer inversions pel poble, tot i que Balliu no va voler entrar en detalls. "Tenim cinc o sis projectes al cim de la taula que voldríem poder parlar amb els membres de totes les formacions per tirar-los endavant", va apuntar Balliu, que va avançar que ja ha parlat amb tots els regidors sobre aquesta qüestió i que n'han de treballar per aprovar-ho en un plenari més endavant.

Balliu va explicar, a més, que l'Ajuntament disposa d'una altra parcel·la encara molt més gran, on s'hi podrien arribar a construir fins a 36 cases, tot i que en aquest cas no serien aïllades, sinó adosades. Però aquesta de moment no es vol tocar. "No hi ha ni la necessitat ni la voluntat de vendre-la", va comentar l'alcalde sobre aquesta segona parcela. En tot cas, aquesta qüestió es tractarà més endavant, va comentar Balliu.

Pressupost aprovat

Per altra banda, el vot a favor de la regidora del PP als pressupostos municipals va permetre al govern -que està en minoria amb cinc regidors de CiU i un del PSC- aprovar els comptes. Fins al darrer moment, l'executiu no va saber si obtindria el suport necessari per aprovar un pressupost que l'alcalde va titllar de "prudent, responsable i equilibrat". Finalment, els comptes van obtenir set vots a favor i sis en contra de la PIC, ERC i ICV.

El compte és similar al de l'any passat, ja que pugen gairebé a la mateixa xifra total amb 6,8 milions d'euros, tot i que té una inversió lleugerament inferior: 327.814 euros. D'aquests diners, les principals partides són l'adequació d'una via verda (252.000 euros, dels quals el 50% se subvenciona amb un pla FEDER); asfaltatge d'alguns carrers (73.000 euros); enllumenat públic per millorar eficiència (45.000 euros); un videll més per l'escola Benaula (15.000 euros); i netejar les franges perimetrals per evitar incendis a urbanitzacions (15.000 euros). I també una partida per fer nova la pàgina web de l'Ajuntament.

L'alcalde va destacar que eren uns pressupostos "austers", però que recullen aportacions d'altres grups polítics i va reconèixer que la inversió és reduïda, però que la situació econòmica és complicada. La sorpresa la va donar la regidora del PP, Elizabeth Mesa, que va anunciar que votaria a favor dels pressupostos i ho va defensar afirmant que s'havien inclós un seguit de partides que havien demanat des del seu partit. En aquest sentit, va enumerar els diners per a les neteges perimetrals; 3.000 per les llars d'infants i un compromís de l'alcalde que es farà un estudi per la revisió de les quotes de cara a l'any vinent o 1.000 euros per les escoles Benaula i Sant Esteve.

Tots els grups de l'oposició, excepte el PP, però, van criticar amb duresa el govern per com havia tramitat i presentat la proposta dels pressupostos. Van criticar la "manca de temps" per poder-los estudiar, ja que es van entregar el 21 de desembre -just abans de les festes- i s'aproven el 7 de gener. El més contundent va ser el portaveu de la PIC, Joan Colomer, que va afirmar que són uns pressupostos "sense massa idea política" i que demostren que el govern "no sap on vol anar", va comentar. A més, va criticar que no s'hagin executatles inversions de l'anterior pressupost. I finalment, va destacar que si el Govern fa retallades no és perquè no hi hagi diners perquè hi ha 90.000 euros més del previst, va defensar.

El portaveu d'ICV, Victoriano Ramos, va criticar que hi ha hagut "falta de rigor" en la manera de presentar els comptes. "Haver arribat amb aquestes presses no és de rebut. No hem tingut temps per fer un estudi seriós dels documents", va afirmar. "El govern es pensa que perquè et concedeix dos demandes que li fas, ja li aprovaràs el pressupost", va afegir Ramos.

Finalment, la regidora d'ERC, Isabel Lozano, també va criticar la manera d'actuar del Govern, va destacar que "s'està convertint en un hàbit" i va demanar que no es torni a repetir. A més, va afirmar que eren uns comptes fets per "per la dreta i sense una visió clara de poble" i per això no hi podia donar suport. Per últim, va incidir en el fet que "governen com si tinguessin majoria absoluta" i els va advertir que els passarà factura.