Un passatger que va arribar diumenge passat a l'aeroport de Girona en un vol de Ryanair es va negar a baixar de l'avió i va agredir 5 agents de la Guàrdia Civil quan intentaven que abandonés l'aeronau, abans de ser detingut.

Segons han confirmat a Efe avui fonts de l'Institut Armat, al voltant de les 08.00 hores de diumenge passat dia 6 va arribar a l'aeroport gironí un vol procedent de la ciutat alemanya de Hamm i un dels passatgers, Mohammad B., ciutadà marroquí de 20 anys i veí de Salt (Gironès), es va negar a baixar de l'avió sense donar més explicacions.

Davant la impossibilitat de fer-li baixar, el personal de Ryanair va donar avís als agents de la Guàrdia Civil destinats a l'aeroport del problema que hi tenien. Dins de l'avió, els agents van intentar convèncer el passatger que accedís a baixar, però el jove, que practica el "kick boxing", va començar a assestar cops de puny i puntades de peu a tots els agents que se li acostaven. Finalment, 5 agents de la Guàrdia Civil, que van rebre diversos cops, van poder reduir-lo, detenir-lo i esposar-lo, i el van portar a l'Hospital Santa Caterina de Salt perquè l'examinessin.

Els metges, que van assegurar desconèixer exactament què li passava al jove, encara que van apuntar que podia patir un brot psicòtic, el van tenir més d'un dia sedat i finalment ahir a la tarda, ja amb una conducta normal, va ser posat a disposició del jutge de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que el va deixar en llibertat.