L'ampliació de la planta de triatge de Lloret de Mar -que ha costat 40 milions d'euros, finançats íntegrament per l'Agència Catalana de Residus- ja està acabada després de dos anys d'obres, segons recull Nova Ràdio Lloret. Un cop finalitzats els treballs, doncs, ara s'haurà de posar en marxa, en període de proves. Temps que es podria arribar a allargar uns tres mesos i després ja funcionarà a ple rendiment. "A partir de l'1 d'abril començarà a abocar-hi tota la comarca de la Selva i una part de l'Empordà i del Gironès", va explicar el regidor d'Obra Pública, Josep Valls. El regidor va explicar, a més, que "per cobrir la diferència de costos, rebem un import de 295.000 euros de la Generalitat de Catalunya".

Segons informa l'emissora municipal, la planta de triatge ampliarà l'àmbit d'actuació fora de la comarca de la Selva. Quan es posin en funcionament les obres de millora, d'aquí a tres mesos, ja que serà quan començaran a abocar-hi les deixalles tots els municipis dels voltants, però també poblacions del Baix Empordà i del Gironès. El motiu és l'enorme capacitat que té la instal·lació, ubicada al costat de l'abocador, en el camí que va a Tossa. El regidor d'Obra Pública, Josep Valls, va exposar que "és una planta molt potent, amb una capacitat de tractar entre 110.000 i 120.000 tones anuals".

Així, doncs, després de dos anys d'obres, l'ampliació de la planta de triatge es dóna per finalitzada i ara s'iniciarà el període de proves abans d'entrar en funcionament definitivament. Segons fonts municipals, la posada en marxa de la planta de triatge, juntament amb l'abocador, situen Lloret de Mar com a municipi "pioner" a les comarques de Girona pel que fa el tractament de tot tipus de residus i, a més, pot generar ingressos extres per al municipi.

La planta -que tracta tot tipus de deixalles- permet reduir la brossa considerada resta i la fa menys voluminosa. I, per altra banda, un cop es posi en marxa a ple rendiment, també separarà i reciclarà els materials que siguin recuperables.