Una exposició repassarà a través d'un centenar de cartells, guies publicitàries, fotocroms i programes de mà els vincles històrics del circ i el cinema. Es farà en el marc de les activitats paral·leles del Festival del Circ que se celebrarà a la ciutat del 21 al 25 de febrer i de la mà de l'arxiu-col·lecció del figuerenc, Lluís Benejam. La inauguració es farà aquest divendres a dos quarts de vuit del vespre a la seu de l'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran i pel proper 18 de gener el director del Festival, Genís Matabosch, oferirà la conferència "El món del Circ a través del Festival de Figueres".

Abans que el cinema influís al circ, expliquen des del Festival, els espectacles de la pista es van omplir de superherois i parodies dels èxits cinematogràfics i el cinema va omplir les gran pantalles de superproduccions ambientals en el món del circ. Trapecio, El mayor espectáculo del mundo, Una tarde en el circo, El fabulós món del circAgua para elefantes en són alguns exemples. Ara, la mostra que s'obrirà aquest divendres i que es podrà visitar fins al proper 25 de febrer, presenta cartells, guies publicitàries, programes de mà de l'arxiu de prop d'un centenar de films inspirats en el circ que s'han projectat als cinemes espanyols.

Un valuós arxiu

I és que Benejam va iniciar l'any 1970 un dels majors arxius estatals de material publicitari de pel·lícules. Vint anys després i aprofitant la mutació de les sales tradicionals als multicinemes, el col·leccionista va salvar de l'oblit aquests petits tresors. Actualment, aplega informació gràfica de més de 28.000 pel·lícules projectades des de ?l'any 1900 fins a l'actualitat.