ICV-Independents de Banyoles ha presentat una moció en el pròxim ple de gener en què demana que l'Ajuntament de la capital de l'Estany es comprometi a retirar els diners i no fer cap contracte bancari amb bancs que desnonin famílies de la ciutat. Segons han afirmat des de l'agrupació, aquesta moció té com a finalitat posar fil a l'agulla amb mesures que serveixin per pressionar els bancs i evitar que desnonin famílies de la ciutat. Aquesta mesura ja ha estat presentada i aprovada a diferents ciutats de Catalunya i l'Estat Espanyol.

En anteriors plens, ICV-Independents de Banyoles ja ha fet varies propostes per combatre a nivell municipal els desnonaments; cal recordar la moció que es va presentar conjuntament amb la CUP el novembre de 2011, així com les mesures que va reivindicar fer ICV-IdB en el ple de novembre de 2012 pel qual es va demanar la elaboració d'un tríptic informatiu sobre els desnonament, la no actuació de la policia local i el no cobrament de les plusvàlues, de les quals l'equip de govern es va comprometre a dues de les tres accions proposades.

ICV-IdB vol que petites accions com les de retirar els diners i no fer contractes bancaris amb els bancs que desnonen famílies de la ciutat serveixin per eliminar algunes pràctiques que estan realitzant les entitats bancàries amb les famílies en procés de desnonament.