L'Ajuntament de l'Escala i els veïns de Sant Martí d'Empúries han decidit abordar una millora de l'emblemàtic nucli medieval. Un projecte urbanístic ha de servir per millorar la plaça i el vial principal d'accés. D'altra banda, una ordenança regularà les ocupacions i l'estètica dels usos en aquest espai, on hi ha diversos negocis.

L'Ajuntament va aprovar al darrer ple el projecte urbanístic i el de contribucions especials, que té un cost de 9.4891 euros. El regidor d'Urbanisme, Víctor Puga, va explicar, al darrer ple que "entenem que millora molt aquest espai tan singular del nostre municipi". Es tractarà de substituir el paviment de sauló actual per un de pedra a la part de la plaça i d'un altre tipus, de sauló estabilitzat, al vial de davant de l'església.

A més, per acabar de millorar aquest espai "tan singular del nostre muncipi" hi ha una ordenança que ja s'ha aprovat que regula les ocupacions i l'estètica de tots els paravents, para-sols, taules cadires i altres elements vinculats als usos. A la concorreguda plaça, sobretot a l'estiu, hi ha diversos negocis principalment de restauració i la façana de l'església on es continuen celebrant cerimònies com casaments.

El regidor va explicar que es tractava d'un projecte que es tirava endavant a instàncies dels veïns, amb els quals estan completament d'acord que cal millorar estèticament aquest entorn. El 90% del cost de les obres l'assumiran aquests, mentre la resta anirà a càrrec de l'Ajuntament.

La regidora de CiU, Mari Dubé, va posar de manifest que estaven satisfets que "no es deixi enrere mai el poble de Sant Martí, crec que és un símbol que tenim aquí, i està bé l'esforç del consistori i també els veïns que vulguin col·laborar.