El regidor del PSC, activista cultural i actual Síndic del Pelegrí de Tossa de Mar, Francisco Colomer, va morir ahir als 69 anys de forma sobtada després de patir un atac de cor a primera hora de la tarda. L'Ajuntament va informar que l'enterrament serà demà a les onze del matí a l'església parroquial de Sant Vicenç de Tossa i va enviar un breu comunicat per fer palès "en nom del poble de Tossa el seu més sentit condol a la família i amics".

Colomer, que estava casat amb Concepción Duran i tenia dos fills, era actualment regidor del PSC i formava part de l'equip de Govern, que està integrat per cinc regidors de Tossa Unida (TU) i dos més del PSC. Concretament, portava les àrees de Serveis, Festes i tradicions i, a més, era el Síndic del Pelegrí. De fet, només Colomer i el mossèn del poble, Pere Carreras, coneixien la identitat del proper Pare Pelegrí que farà el vot de Vila el diumenge 20 de gener. Ara caldrà veure qui es farà càrrec d'aquesta funció i també de les festes del poble, que seran en breu. Malgrat que encara es desconeix qui substituirà Colomer, en produir-se d'una manera tan sobtada, tot sembla apuntar que podria ser la número cinc de la llista dels socialistes, la ja exregidora Valerie Rabineau. Això faria que el número quatre, Ramon Serra, renunciés a l'acta.

Colomer feia molts anys que era regidor al municipi. En concret, feia tres mandats que era edil municipal sota les sigles del PSC, tot i que ja ho havia estat anteriorment. Es va presentar com a independent a les primeres eleccions municipals a les llistes de CiU, però va estar molt poc temps al càrrec, perquè el banc on treballava li va demanar que plegués. Professionalment havia treballat en la banca i des de feia temps es dedicava al món dels marxants i els mercats.

Un dels seus principals trets, però, era la implicació en la vida cultural i associativa del poble. Segons va destacar ahir la seva companya de partit i exregidora Pilar Munde "li encantava treballar per la gent i ajudava sempre que podia". A més, estava molt vinculat als diferents grups culturals del municipi, va destacar, tot i que el principal era el Grup Cultural Tossenc.

Un dels episodis destacats de la biografia cultural de Colomer estava relacionada amb l'impuls de la Casa de la Cultura de Tossa. Colomer formava part del Grup Cultural Tossenc que va tenir un paper rellevant en nombroses accions reivindicatives per convertir un convent en la casa cultural, com així ha estat.

Tots els regidors van dir bones paraules de Colomer i molt especialment Pilar Mundet, que va compartir molts anys al seu costat com a companya de partit. "És una persona insubstituïble", va manifestar Mundet, que es mostrava molt afectada per la notícia.