Pràctiques sexuals vexatòries inconsentides i agressions diverses podrien costar a Albert Gràcia Quintana fins a 38 anys de presó si es demostren certs tots els fets que la seva exparella va denunciar i que, inicialment, van comportar la detenció del mosso d'esquadra, que va ser detingut pels seus col·legues l'onze d'agost del 2010. El mateix dia el Departament d'Interior va incoar un expedient disciplinari a l'agent per suspendre'l de les seves funcions i retirar-li l'arma i la placa com a mesura cautelar. Quan la jutgessa va deixar-lo en llibertat li va prohibir apropar-se a la seva exparella i l'agent va haver d'abandonar la casa que compartien a Bordils.

El judici s'havia de celebrar ahir a la secció quarta de l'Audiència de Girona però es va haver de suspendre perquè la presumpta víctima no va aparèixer i es troba en parador desconegut, fet que la defensa -Carles Monguilod- interpreta com una evidència que les acusacions són completament falses.

La gravetat de les acusacions queda clarament reflectida en l'escrit del ministeri públic, que descriu amb tot detall cadascun dels delictes que atribueix a l'acusat i que es resumeixen en una "actitud de constant violència vers la seva companya sentimental, a qui va amenaçar i agredir físicament i sexualment en reiterades ocasions, generant així una situació de domini i control" sobre ella.

Considera la fiscal que entre setembre de 2009 i gener de 2010 el processat va atemorir la seva parella amenaçant-la de matar-la si no s'avenia a fer el que ell li demanava. Sense poder concretar els dies en què s'hauria comportat d'aquesta manera també afegeix la fiscal que l'agent va tornar a repetir les amenaces "amb ànim libidinós" arribant a introduir la pistola per la vagina de la seva parella per forçar-la a mantenir relacions sexuals.

L'escrit d'acusació també fa referència al dia en què la dona va haver de ser atesa al CAP de la Bisbal d'Empordà perquè presentava lesions que, presumptament, li havia produït el processat en colpejar-la a les cames, les mans i la cara. Fets que s'haurien repetit dies després i que haurien acabat amb la jove rodant escales avall. Les acusacions també s'estenen a altres episodis de violència dels quals no consten evidències perquè no hi ha cap informe mèdic.

Entre les amenaces denunciades s'hi troba una que hauria proferit l'agent mentre es trobava de baixa l'agost del 2010 en la qual hauria assegurat a la seva parella que li clavaria un tret quan es reincorporés a la feina i recuperés l'arma.

Passats un dies, hauria intentat mantenir relacions sexuals amb ella però davant la seva negativa l'hauria agafada pels cabells, encastat el cap contra la paret, lligat les mans amb els grillets i introduït un pot d'espuma de cabell per l'anus. Actitud que hauria repetit escasses hores més tard però valent-se d'un pot de perfum. Accions que van obligar la jove a requerir una primera assistència facultativa pels hematomes i rascades que presentava així com per una petita fisura anal.

El darrer dels delictes que se li atribueixen a l'acusat és una amenaça de mort que hauria enviat per escrit a la seva parella poc després de ser detingut i posat en llibertat.