El grup del PSC ha arribat finalment a un acord amb el Govern de Lloret de Mar -format per CiU i ERC- per aprovar el pressupost municipal. Feia setmanes que negociaven i ahir els socialistes van confirmar el pacte a través d'un comunicat. El portaveu del PSC, Joan Bernat, va defensar que "Lloret no pot prorrogar l'exercici 2013 amb els inconvenients que això generaria" i, per això, després d'haver aconseguit alguns canvis en la proposta inicial han decidit donar suport als comptes "per responsabilitat". Aquests canvis són principalment diverses partides socials, més transparència en la gestió de la piscina i el compromís de fer un estudi i la redacció d'un projecte urbanístic de Just Marlès i la façana marítima.

L'acord assolit ha permès, doncs, que els socialistes hagin aconseguit alguns compromissos per part del Govern, ja sigui en forma de partides concretes o d'intencions al llarg d'aquest any. En aquest sentit, destaquen un seguit de partides socials que havia demanat el PSC. Així, es destinaran 80.000 euros a ajudes per a llibres i menjador escolar, que s'aconseguiran de la reducció en un 10% de les aportacions que es fa als grups polítics i l'eliminació del butlletí municipal; 16.500 euros de suport escolar a nens amb necessitats especials; 30.000 euros en cursos ocupacionals i 50.000 euros més per al Servei d'Atenció Domiciliària.

Un altre dels compromisos assolits és la revisió i renegociació de contractes de servei vigents per intentar reduir les despeses. "Estem en un context de crisi econòmica importantíssim que marca el dia a dia dels ciutadans i com a conseqüència del propi Ajuntament, el que no trobem de rebut és que mentre totes les empreses estan renegociant contractes, l'Ajuntament encara no n'hagi renegociat cap", va comentar Bernat i per això demanen que "es renegociïn tots els contractes (neteja, llum, etc...) i s'adeqüin a la realitat".

En els dos temes més polèmics -la futura piscina i la caserna de policia-, els socialistes han hagut de rebaixar les seves pretensions. Pel que fa a la caserna, el PSC va demanar que es replantegés el projecte perquè el considerava desproporcionat. Però, tenint en compte que ja s'ha licitat el projecte i s'hi han presentat més de 25 empreses, el grup dels socialistes ha acordat no replantejar-lo i que es faci un "seguiment curós" de l'execució de l'obra perquè el cost final no superi el cost de licitació.

I en la piscina, demanen que el Govern "sigui transparent". "Hem demanat màxima transparència amb els costos de la piscina i hem acordat saber-ne la previsió d'ingressos, la seva gestió, costos de funcionament i la modalitat de gestió", va explicar Bernat.

Finalment, s'han acordat dos inversions de futur més. Per una banda, el PSC ha volgut que es destini una partida ja en aquest exercici per l'adquisició dels terrenys de l'avinguda vila de tossa amb la carretera de vidreres, perquè creu que és "un punt negre de la seguretat dels vianants". Es destinaran, doncs, 88.935 euros del pressupost en el primer pas per poder executar l'adeqüació de la vorera en els propers anys. I la segona inversió serà per fer un estudi i la redacció d'un projecte urbanístic integral de l'avinguda Just Marlès, l'avinguda Pau Casals i tota la façana marítima. De fet, aquesta era una de les principals reclamacions dels socialistes. "Les inversions de futur, han de mirar més enllà de l'exercici 2013, quan parlem de la remodelació integral, sabem que s'haurà de fer per fases, i que probablement aquest any no se n'executarà cap, però el que volem, és marcar la línia a seguir", va comentar Bernat.

L'acord també preveu que com que probablement al llarg del 2013 l'Ajuntament podrà accedir a crèdit per inversions, el PSC hi comprometrà un milió d'euros que es destinaran a l'estudi de planificació urbanística de l'eix marítim i a millores a la via pública, principalment l'arranjament de diferents carrers dels barris.

Per la seva part, l'alcalde de Lloret, Romà Codina, va destacar que ja feia força dies que negociaven i es va mostrar satisfet d'haver pogut arribar a un acord. "Tots hem hagut d'abaixar de les nostres pretensions per poder tancar el pacte", va manifestar el batlle.

Cal recordar que la proposta del Govern pujava a 59,1 milions i preveia 7 en inversions, que és gairebé el mateix que l'any passat. En concret, la partida d'inversió més gran, era la destinada a la piscina d'1,2 milions, que servirà per acabar-la.