Quan la decisió està presa no ve de 24 hores. Per aquesta raó Unió de Girona s'ha situat a la barrera a esperar que sigui Jaume Torramadé qui mogui fitxa i anunciï la seva dimissió. I és que dins el partit no es dubta que en breu es pronunciarà respecte a això després de la pressió rebuda per part de les direccions de CDC i UDC perque abandoni la presidència de la Diputació de Girona una vegada la seva credibilitat ha quedat en entredit després d'intentar presidir el ple de pressupostos el passat mes de desembre. Acció fallida després que els seus companys de partit li ho impedissin. Posteriorment el van destituir com a president d'Unió de Girona.

Assumida la dimissió com a inevitable i propera en el temps, la federació nacionalista ha concedit a Torramadé la gràcia de controlar els terminis i que sigui ell qui comuniqui el seu cessament de la manera i amb el format que prefereixi. Cal tenir en compte que una vegada comunicada la dimissió hi ha un termini de deu dies per convocar un ple. De fet, a finals de mes se n'ha de convocar l'ordinari, cosa que obre la possibilitat que el pronunciament de Torramadé aprofiti aquesta circumstància.

Tant CDC com UDC volen escoltar les raons que pugui expressar Torramadé per anunciar la seva dimissió de la presidència de l'ens provincial. Asseguren que s'ha de respectar l'alcalde de Salt i la seva voluntat de ser la persona que anunciï la seva marxa però, al mateix temps, aquesta postura els permet abstenir-se de realitzar qualsevol pronunciament que l'encara president de la Diputació pugui vincular a la defenestració de la que va dir sentir-se víctima.

La imminència de la dimissió arriba després que CiU es mostrés disposada a presentar una moció de censura si Torramadé optava per aferrar-se al càrrec. No obstant això, entenien que era una decisió que malmetia la imatge del partit, extrem que s'ha volgut evitar en considerar que ja havia quedat esquitxada la imatge de la Diputació arran del cas.

A l'assumpte de les denúncies per presumpte assetjament sexual i extorsió que enfronten Torramadé amb una militant s'hi ha de sumar el fet que transcendís com, pocs dies abans d'abandonar la Diputació, Torramadé va orderar pagar un encàrrec de 19.360 euros a l'advocat que l'assessorava en la denúncia pel suposat assetjament.

És clar que si Torramadé deixa la presidència de la Diputació, aquesta recaurà en l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, també d'Unió, i que d'ell dependrà el relleu dels càrrecs de confiança de la Presidència: Josep Maria Bros i Rosa Pòrtulas.