Els graduats de FP sense feina sis mesos després d´acabar els estudis creixen a Catalunya

 

BARCELONA | EFE/DDG Els graduats en Formació Professional (FP) que busquen feina sis mesos després d'acabar els estudis han augmentat subtilment a Catalunya -un 3,4% en els cicles superiors i un 1,18% en els cicles mitjans- el 2012 respecte l'any anterior, encara que segueix estable la inserció laboral d'aquest col·lectiu. Així ho va considerar ahir la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, que van presentar els resultats de l'estudi "Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals del 2012", que analitza la situació laboral de 25.330 persones graduades l'any 2011.
La conclusió general de l'informe és que, malgrat els greus efectes de la crisi econòmica al mercat de treball, els graduats d'ensenyaments professionals mantenen, respecte al curs anterior, els índexs d'inserció laboral, "cosa que indica el valor social de la formació professional", va incidir la consellera. Un 15,60% de les persones graduades el 2011 busca feina entre sis i vuit mesos després de finalitzar els seus estudis, una xifra molt inferior al 50,12% del conjunt de joves d'entre 16 i 24 anys que a Catalunya està sense feina, indica l'estudi.
Les dades alerten, això no obstant, que fins i tot entre els alumnes que han cursat aquests estudis s'ha apreciat aquest últim any un augment de les dificultats per trobar feina i, així, en el cas dels cicles formatius de grau mitjà s'ha passat d'un 13,8% de 2011 a un 14,98% el 2012, del percentatge dels quals encara buscaven feina sis mesos després de deixar el centre educatiu. Aquesta situació es repeteix en els cicles formatius de grau superior, on s'ha passat d'un 12,5% a un 16,02%. El mateix informe adment que "l'escenari de la inserció laboral dels graduats és advers".

Enllaços recomanats: Premis cinema