El diputat d'ICV-EUiA per Girona, Marc Vidal, va presentar ahir una proposta de resolució al Parlament de Catalunya on demana que s'aturin, "de forma immediata", les obres de construcció d'un xalet de luxe a la finca de Can Juncadella de Lloret de Mar, que es troba dins d'un espai natural protegit que forma part de la Xarxa Natura 2000. Vidal va destacar que com que aquesta nova construcció es troba "molt avançada, cal ho aturin ja abans que sigui més irreversible". La proposta d'ICV arriba després que la Fiscalia de Medi Ambient hagi investigat el cas i s'hagi querellat contra els arquitectes de Lloret i Urbanisme per haver donat els permisos i la llicència d'obres de construcció del xalet de luxe, que es va alçar en aquesta finca en substitució de la casa dels masovers i el galliner que hi havia.

Davant d'aquesta situació, doncs, el diputat d'ICV, Marc Vidal, va decidir ahir entrar una proposta de resolució al Parlament per aturar immediatament les obres a Can Juncadella. A més, també va reclamar que es revisin els processos d'autorització d'actuacions i d'obres dins d'espais naturals protegits i que s'incloguin mecanismes de control més eficients per evitar que fets com aquest es repeteixin en el futur.

Segons va recordar Vidal, en el cas de la finca de Can Juncadella, el Departament de Medi Ambient i Habitatge va informar negativament la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona en tots els intents que es van fer des de la propietat per construir-hi un edifici el 2008 i, posteriorment, el 2009 i el 2010, tot i que finalment es va donar l'autorització. "Els informes favorables se'ls van passar per la barretina", va manifestar Vidal. Per aquesta raó, el diputat també va reclamar que es revisin els processos d'autorització d'obres i actuacions dins d'espais naturals "perquè no es menystingui la valoració ambiental, com ha succeït en el procés d'autorització d'aquesta obra".

Així mateix, el diputat ecosocialista va afirmar que "aquesta reflexió ens ha de garantir la protecció del Massís de Cadiretes, en particular, i dels espais naturals protegits de Catalunya, en general, davant de possibles futures agressions i riscos ambientals, sobretot en les zones més sotmeses a la pressió i interacció humanes". Vidal creu que cal protegir aquestes zones.

Cal recordar que després de la investigacions i querelles de la Fiscalia de Medi Ambient, el jutjat de Blanes ha imputat ja a l'arquitecte de Lloret i el procés està als tribunals, on caldrà resoldre la culpabilitat dels implicats.