Els aproximàdament 300 treballadors de l'Ajuntament de Palafrugell no han rebut panera durant aquest passat Nadal, malgrat que els seus representants, la Junta de Personal i el Comitè d'Empresa, així ho va sol·licitar. La denegació de la petició es va argumentar amb "el principi d'eficiència en la gestió de la despesa pública i les instruccions de l'Administració de l'Estat per racionalitzar la despesa i complir l'objectiu d'estabilitat pressupostària a curt i mig termini". A més del Pla de Racionalització de la Despesa que té engegat l'Ajuntament palafrugellenc.

En tot cas, segons ha explicat l'alcalde Juli Fernández (PSC), el 2011 ja s'havia aplicat aquesta mesura de no concedir lot de Nadal als treballadors muncipals. I la previsió és que segueixi vigent d'aquí a 11 mesos, per les pròximes festes nadalanques.

Juli Fernández ha manifestat que no donar la panera de Nadal als treballadors de l'Ajuntament no suposa una despesa gaire important per al consistori, "però és un gest de responsabilitat" en l'actual situació de crisi econòmica. En aquest sentit, el batlle ha expressat que "la crisi no permet aixecar el peu del control de la despesa".

L'alcalde ha afegit que, mentre l'Ajuntament no ha concedit la panera als empleats, sí que s'ha acordat la possibilitat d'una bestreta que avanci amb la nòmina del gener fins el 50% de la paga extraordinària del mes de juny a aquells treballadors que ho desitgin. Aquesta mesura es va prendre arran de l'eliminació de la paga doble de Nadal.

En cas que també se suprimeixi la paga extraordinària del juny, els receptors de la bestreta se'ls descomptarà de la nòmina mensual.