L'alcalde d'Ullà, Josep López, no veu possible que l'Ajuntament executi part de la sentència que ordena la clausura de la pedrera del Mas Blanch, dins del seu terme municipal, perquè des del consistori mai ha sortit cap permís perquè es pugui realitzar l'activitat extractiva. Segons López, aquesta autorització procedeix d'administracions superiors, ja sigui catalana o estatal. Les úniques llicències que ha atorgat el consistori d'Ullà, segons el seu batlle, són les de les actvitats de matxuqueig d'àrids, les plantes de formigó i morter i d'abocador controla de runes. En tot cas, López també ha precisat que l'activitat a la pedrera està aturada des de fa uns tres anys, de la qual cosa en van tenir coneixement pels seus propis ulls, no perquè els ho comuniqués l'empresa explotadora.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna l'Ajuntament a clausurar l'extracció de pedres i les activitats de morter, formigó i de dipòsit controlat de runes, a més d'obrir un expedient sancionador per l'exercici de l'activitat sense llicència i a la restauració de l'espai.

López ha explicat que aquest "problema" se l'han trobat atès que aquesta activitat extractiva es desenvolupa des de finals de la dècada dels 60 del segle passat. Així, ha insistit que "l'Ajuntament d'Ullà mai ha donat permís per treure pedra". Quant a les activitats complementàries de morter sec i formigó i de dipòsit controlat de runes, el batlle ha argumentat que van haver de concedir el permís municipal perquè estaven informades favorablement tant pel Departament de Medi Ambient com d'Urbanisme de la Generalitat.

En tot cas, López ha manifestat que el tema l'estan valorant els advocats de l'Ajuntament en un procés en què s'han gastat ja "més de 15.000 euros municipals".

També ha volgut respondre al Grup de Defensa del Montgrí, que acusen d'haver estat del costat de l'empresa. Josep López ha dit que "no és cert que hagi estat al costat de la pedrera" i que ha facilitat tota la informació i documentació que ha requerit el col·lectiu proteccionista.

Finalment, i respecte al benefici que Ullà podia treure de la pedrera, el batlle ha concretat que rebien la part que pertoca de l'impost d'activitats econòmiques i preus econòmics en formigó.