El vestíbul de l'estació de Tordera s'obrirà a finals d'aquest mes de gener després d'estar tancada des del passat 31 d'octubre, quan va acabar el contracte de l'empresa encarregada d'explotar-la i es va clausurar. Així ho va anunciar ahir l'Ajuntament, que va explicar que es podrà obrir perquè s'instal·larà una màquina d'autovenda de bitllets al vestíbul. De moment, però, no es farà el concurs per a l'explotació del bar.

Des del novembre, l'estació de Tordera, que té aproximadament un any, està tancada al públic perquè va acabar el contracte de l'empresa que l'explotava. La tasca de l'empresa gestora consistia en la venda de bitllets i informació i la gestió del local comercial corresponent. De manera, que des que es va tancar, els usuaris podien pujar al tren, però sense bitllet que l'havien de comprar a la destinació d'arribada.

L'Ajuntament es va queixar i va aprovar una declaració institucional contra el tancament i ja han obtingut els primers resultats. Segons va anunciar ahir, Adif instal·larà una màquina d'autovenda de bitllets i reobrirà el vestíbul de l'estació a finals d'aquest mes, tot i que no van indicar la data concreta.

L'empresa, però, també gestionava el bar que hi ha a la instal·lació i cal fer un nou concurs públic per tornar-la a adjudicar i de moment quedarà tancat. En aquest sentit, l'Ajuntament va explicar que després de mantenir converses amb Adif, la convocatòria del concurs "anirà per llarg", perquè depèn d'Adif de Madrid i no està previst que el faci a curt termini.

A més, el consistori va explicar que no se sap encara si en el concurs s'inclourà la venda de bitllets, com havia fet l'empresa fins l'octubre, o es quedarà amb la venda a través de la màquina. En tot cas, va comentar l'Ajuntament que "dependrà de les bases del concurs" que s'elabori.

La situació s'arrossegava des del 31 d'octubre i Adif no ha reaccionat fins que l'Ajuntament no va decidir fer una declaració institucional, on posava de manifest el malestar davant el tancament de l'estació de tren de Tordera per part d'Adif i sense avisar el consistori. Uns dies després de la declaració, doncs, Adif es va posar en contacte amb l'Ajuntament i van començar les negociacions per arribar a un acord entre les parts i poder reobrir la instal·lació, com així ha estat.