Benvolgut senyor alcalde,

li volem fer arribar la nostra preocupació davant la constatació de l'abandonament de part de les seves tasques com a alcalde. La recent elecció com a parlamentari juntament amb la presidència provincial del seu partit privarà la seva assistència com a cap del govern local en el dia a dia. Creiem que la crítica situació que està vivint la vila, més la complexitat de governar una població de més de 20.000 habitants, necessiten la figura d'un bon coordinador i del lideratge que sols pot imprimir l'alcalde.

El més curiós del cas és que vostè mateix afirmava, abans de ser escollit com a alcalde, que en el cas de ser elegit es dedicaria en exclusiva a fer de batlle. A nosaltres ja ens va inquietar que no abandonés l'escó de Madrid en el moment de ser elegit tal com havia afirmat. De fet, veient pel pedregar que anava el Govern dels seu partit encapçalat pel Sr. Zapatero, vostè ja sabia que l'estada al Congrés de Madrid tenia els dies comptats. Però ara és diferent ja que, traint les seves contínues promeses de treball exclusiu al govern local, compaginarà aquestes feines amb les seves anades al Palau de la Ciutadella. Vostè té tot el dret a fer-ho però hauria estat més honest no fer promeses als ciutadans que ara no es compleixen. I no va ser una sola vegada, sinó que en totes les entrevistes on se li va preguntar, en totes va afirmar que prioritzaria l'alcaldia.

Per fer-li memòria sols cal repassar l'hemeroteca:

1. Entrevista a Ràdio Palafrugell el 01/02/2010: "És evident que si guanyo les eleccions em retiraria de diputat perquè no es poden fer les dues coses. Prioritzaria ser alcalde i deixaria de ser diputat".

2. Costa Brava Digital el 01/09/2011: El batlle va reiterar en una entrevista al programa Parlem amb l'Alcalde de Televisió Costa Brava que la seva màxima prioritat és Palafrugell en vistes a les properes eleccions.

I podríem continuar com en el debat d'alcaldables o en altres entrevistes durant la campanya. No és que trobem censurable que vostè consideri l'alcaldia com a peccata minuta i cregui honestament que ha estat cridat per exercir més altes responsabilitats nord enllà. El que considerem inacceptable és la poca consistència de la seva paraula donada als ciutadans i el buit de poder en què deixa la casa de la vila. Què farà quan tingui dos compromisos transcendentals i inexcusables, un a Palafrugell i l'altre a Barcelona? Què incomplirà?

Ha de saber que, com a grup polític que encapçala l'oposició, estarem molt atents en el dia a dia del govern local i denunciarem tots el buits de poder que observem.

Atentament,

Esquerra Republicana de Catalunya- Palafrugell