La Casa del Poble de Blanes i l'empresa Cortefiel han arribat a un acord perquè la companyia de moda instal·li una botiga als baixos de l'edifici. Així ho va confirmar ahir el representant de l'entitat, Joan Puig, que va explicar que ja han signat l'acord, després de diverses setmanes negociant, a través del qual la companyia llogarà els baixos de l'edifici. El contracte entrarà en vigor a partir del febrer i ara l'empresa ha d'acabar el projecte i demanar els permisos corresponents abans d'obrir l'establiment. Puig va destacar que el nou contracte de lloguer no afectarà a les diverses entitats que utilitzen la Casa del Poble.

Segons va explicar Puig, des que l'Ajuntament de Blanes va deixar de llogar els baixos de l'edifici fa un any i mig, estaven treballant per trobar alguna companyia que volgués ocupar l'espai. I després de setmanes de negociacions, dimecres van signar l'acord amb Cortefiel. "Feia un any i mig que no teníem lloguer", va recordar Puig.

El representant de l'entitat va avançar que la intenció de Cortefiel és que la botiga tingui entrada pel passeig marítim i pel passeig de Dintre donant a les dues bandes. La companyia de moda llogarà la planta baixa i una part de l'entresòl que farà de magatzem, tot i que Puig no va voler fer públiques les quantitats. En tot cas, es va mostrar satisfet amb l'acord assolit amb Cortefiel, perquè els permetrà fer front al crèdit que continuen pagant des que van fer la remodelació de l'edifici, que té més de 1.000 metres. Les obres de remodelació es van iniciar cap al 2001.

Puig va explicar que van haver de fer un "esforç molt important per recuperar l'edifici, que estava que queia" i per finançar-ho van demanar un crèdit, que és el que anaven pagant amb els lloguers de l'Ajuntament pels baixos de l'edifici. La mala situació econòmica del consistori, però, va fer decidir a l'actual govern deixar aquests espais i traslladar els departaments en altres llocs sense cost. La decisió va aixecar un conflicte entre Puig i l'alcalde, Josep Marigó, ja que l'entitat denunciava que el consistori havia trencat el contracte unilateralment. Ara ja tenen llogater.

Les diverses entitats, com la penya del Barça, que utilitzen l'edifici no es veuran afectades pel nou contracte de lloguer que ha tancat la Casa del Poble, segons va explicar Puig, que va afegir que Cortefiel haurà de fer un accés a les plantes superiors que sigui a part de l'entrada de la botiga.