Diversos caçadors fa dies que se senten víctimes d'una persecució quan surten al bosc. Asseguren que els Agents Forestals han intensificat els seus controls i els "pressionen", impedint-los ?desenvolupar la cacera amb normalitat.

Les colles caçadores de municipis com Llagostera, Begur o Calonge denuncien que les autoritats rurals no deixen els seus membres en pau, i asseguren que "no hi ha cap motiu" pel qual de cop i volta sigui "gairebé impossible caçar als boscos".

Esteban Castillo, un dels caçadors perjudicats, assegura que "els forestals han anat a buscar-nos. Des d'aquest hivern i sense motiu les pressions no han parat d'augmentar a la zona on fem el servei". Castillo remarca que els caçadors no s'acosten als corriols i només passen per camins i zones privades, "evitant creuar-nos amb els altres passejants".

Un altre caçador de Begur, August Cervera, va posar de manifest (a través d'una carta al director publicada a aquest diari) la seva situació: "Amb el temps que fa que caço, mai havia tingut la sensació de ser el dolent de la pel·lícula amb tanta persecució com ara. No entenc res!".

Les colles lamenten aquesta situació i alerten que molts caçadors s'han plantejat plegar arran de les pressions. En aquest sentit, ressalten la feina que fan per eradicar plagues com la dels senglars, i recorden que els caçadors són els únics que estan regulats i vigilats, mentre que els boletaires, ciclistes i altres usuaris de les zones boscoses no estan subjectes a cap normativa específica.

Compliment de la llei

El cos d'Agents Rurals va negar cap tipus de pressió als caçadors, i va defensar-se de les acusacions assegurant que tot el conflicte es va originar a partir d'una única actuació feta al Baix Empordà. El cap del Rurals, Ignasi Dalmases, va declarar que "en cap cas són actuacions especials, fem el que ens toca per llei: als camins no hi pot haver gent amb una arma carregada".

Dalmases va explicar que la solució ve marcada per la llei, i aquesta delimita en quines zones es pot caçar i en quines no. Tanmateix, va subratllar que les queixes de veïns sobre caçadors que s'acosten a les vies "sorgeixen periòdicament". Dalmasses va valorar la feina de la Federació de Caça per fer complir la llei, però va posar de relleu que si els Rurals actuen, és perquè hi ha motius. "Nosaltres respectem les parades dels caçadors, i no sortim del camí per seguretat. Si els caçadors es queixen que els avisem, és perquè estan caçant on no han de fer-ho i paren on no toca". Per resoldre la problemàtica els caçadors han demanat una reunió amb representants del Departament d'Agricultura i del cos d'Agents Rurals.