L'alcalde de Begur, Joan Català (CiU), ha explicat que s'ha cobrat per duplicat el rebut del servei d'escombraries a certs establiments comercials. Un fet que, segons el batlle, van detectar l'any passat perquè havien rebut alguna reclamació. En tot cas, ha assegurat que amb la companyia concessionària, Sorea, s'està treballant per resoldre-ho. En aquest sentit, "s'esta mirant quin és el nombre d'afectats". Més clar, però, ho té el regidor de Solidaritat Catalana per la Independència, Marià Renart, que assegura que els afectats són uns 200, i denuncia que l'Ajuntament ja en tenia coneixement i no ho va informar als possibles afectats. Català ha concretat que la zona més afectada podria ser la zona industrial de la Riera d'Esclanyà.

Català ha explicat que la problemàtica ha sorgit arran d'activitats econòmiques a les quals, a partir del comptador de l'aigua, se'ls ha cobrat per un costat les escombraries industrials i, per l'altre, la domèstica (lligada al rebut de l'aigua), quan aquesta darrera no els pertoca ja que no hi resideix ningú. El batlle apunta que s'ha donat en el desenvolupament de la zona industrial, on "pràcticament no hi ha habitatges". Amb aquesta situació, l'Ajuntament ha de revisar els rebuts de les escombraries i verificar aquelles activitats econòmiques en què se'ls ha cobrat el servei per duplicat i no tenen vivenda.

Marià Renart ha assegurat que de les 280 empreses amb llicència d'activitat que hi ha al municipi, una vuitantena ja tenen arreglat aquest assumpte. No obstant això, la resta haurien abonat 176,04 euros de més durant el 2012, cosa que representaria un total de 35.000 euros de més. Això seria si són 200 les activitats que han rebut duplicat el cost de les escombraries, una xifra que fonts municipals han apuntat que és inferior. Segons Renart, qui no s'ha queixat, no se li ha arreglat i ha anat pagant duplicadament des de fa almenys cinc anys. Català ha apuntat que en van tenir coneixement el 2012 i que treballen per solucionar-ho.