L'Ajuntament de Girona i la companyia Renfe estan negociant diferents promocions per tal d'oferir paquets turístics -que combinin tren, allotjament i gastronomia- i també bitllets econòmics per als congressistes que vinguin a la ciutat amb TAV. Arran de la posada en marxa de l'alta velocitat, l'ajuntament confia que augmentarà el turisme de negocis. Prova d'això és que, només tres dies després de la posada en marxa del servei, l'ajuntament ja ha rebut diverses trucades d'organitzadors de congressos que demanen informació sobre els equipaments i la ciutat. Per a aquest any, ja hi ha reservats 14 congressos mentre que el 2012 s'ha tancat amb 12.

L'Ajuntament de Girona i la companyia Renfe han posat fil a l'agulla per treballar conjuntament en una estratègia turística que permeti portar més gent a la ciutat amb el nou servei d'alta velocitat. Segons ha explicat la regidora de Turisme i Comerç de Girona, Coralí Cunyat, ja han fet reunions de treball amb l'operadora amb l'objectiu d'oferir, per una banda, paquets turístics que incloguin -a banda del bitllet- allotjament i gastronomia i, per altra banda, fixar tarifes econòmiques per als congressistes que usin el TAV per arribar a Girona.

Pel que fa als paquets turístics, Cunyat ha detallat que s'oferirien de manera puntual quan la ciutat viu algun esdeveniment destacat com pot ser Girona temps de flors, el festival Temporada Alta o les Fires de Sant Narcís. Les dues parts estan ultimant un conveni amb les tarifes i les condicions de l'acord que es podria presentar en el marc de Fitur, a finals de mes. La regidora també ha avançat que l'estratègia turística de l'ajuntament per a aquest 2013 serà apostar per connectar Girona amb la resta de ciutats amb alta velocitat i apostar pel turisme de congressos.

Una altra de les vies de col·laboració entre el consistori i Renfe passa per organitzar la setmana que ve un 'Fam trip' amb operadors turístics madrilenys que vindrien a conèixer la ciutat, el servei de TAV i els principals hotels per tal d'oferir Girona als seus clients.

Aposta pel turisme de negocis

A banda d'aquesta oferta conjunta amb la companyia, el consistori està especialment interessat en el turisme de negocis. "Està demostrat que un turista que ve per negocis gasta de tres a cinc vegades més que un turista habitual", ha remarcat. El 2012 es va tancar amb dotze congressos, per aquest 2013 s'han tancat catorze cites congressuals i ja n'hi ha previstos cinc més per al 2014.

Des de la posada en marxa de l'alta velocitat aquesta setmana, l'ajuntament ha rebut noves consultes i peticions d'informació per part d'empreses encarregades d'organitzar congressos que mai abans havien contactat amb Girona i que ara la volen incloure dins els seus catàlegs. Segons ha justificat Cunyat, fins ara totes les empreses han valorat molt positivament tant les instal·lacions de l'Auditori-Palau de Congressos com l'oferta comercial i d'allotjament de la ciutat. "Girona es ven sola però ens faltava tenir una bona connexió", ha assegurat Cunyat.

Per això, el consistori confia que amb la posada en marxa del TAV es podrà millorar la xifra de congressos que acull la ciutat. Per a l'ajuntament, l'organització de congressos és una font directa d'ingressos. Llogar durant tot un dia al complet l'Auditori-Palau de Congressos costa uns 11.000 euros.